Dotekomanie.cz

Nový MeeGo smartphone již na konci roku?

Systém MeeGo si našel cestu k zákazníkům pouze v jednom smartphonu a záhy byl celý projekt utnut přímo Nokií. Pro mobilní svět to byla celkem velká rána, jelikož první recenze a zkušenosti mluvily o velkém potenciálu tohoto mladého systému. Nokia se vydala jinou cestou a její dva bývalí zaměstnanci se rozhodli, že dají MeeGo ještě jednu šanci.

Konkrétně to byli Marck Dillon a Jussi Hurmola, kteří založili společnost Jolla Mobile, jež se pustila do obrovského projektu s cílem vydat vlastní smartphone s MeeGo. Ačkoliv je kolem tohoto systému celkem slušná komunita, která si s ním pohrává, moc lidí mu nedává šanci na úspěch. Musíme přiznat, že v současnosti je trh nasycen operačními systémy a stále vznikají větší projekty s podporou mobilních operátorů.

Vše záleží na celkové strategii a především na cenové politice. Dle slov Jussi Hurmola (Jolla Mobile CEO) v jednom rozhovoru pro GigaOM se můžeme těšit na smartphone s MeeGo, který se objeví ještě před koncem tohoto roku. Bohužel se nevyjádřil k hardwarovým specifikacím a ani třeba k dostupnosti na jednotlivých trzích. Zřejmě se bude prodávat výhradně na internetu, ale je zde velký otazník. Dokáže mladičká společnost oslovit zákazníky se systémem, který nedostal pořádnou šanci na úspěch?

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version