Dotekomanie.cz

Apple: raketové stoupání akcií se nekonalo

Nebojte se, nebudeme vám vnucovat něčí názor. Věříme, že si sami dokážete rozhodnout o tom, jestli vás iPhone 5 ohromil a přesvědčil ke koupi. Dnes se podíváme, jak se představení nového smartphonu odrazilo na akciích Applu.

Mnoho lidí očekávalo představení revolučního smartphonu, ale dle specifikací nemůžeme tvrdit, že by něčím překvapil. Jeho vzhled a specifikace byly známy prakticky ještě před oficiálním uvedením, a tak mnozí jen sledovali jejich potvrzení. Akcie Applu reagovaly podobně a za celý průběh se neobjevilo raketové stoupání do výšin. Pokud se podíváme na graf za celou dobu, tak můžeme vidět neustálý růst.

Když ale přiblížíme na datum 12. září 2012, tak nevidíme zvýšení hodnoty například vzhledem k datu 10. září 2012. Bohužel musíme konstatovat, že i přes uvedení spousty novinek se Applu v tomto rozmezí nedařilo. Výsledek je, že oproti 10. 9. se akcie Applu propadly o cca 2 %.

Nyní se podívejte ještě na větší přiblížení hodnot a můžeme z nich vyčíst jednotlivé fáze představování novinek.

Značka v podobě písmene E značí představení iPhonu 5, po kterém následoval vzestup. Bohužel po něm se akcie mírně propadly a začaly stoupat až s představením nových iPodů. Následně pokračoval propad. Z tohoto můžeme soudit, že novinka v podobě iPhonu 5 nezaujala a na akciích to nebylo nijak extrémně znát. Zde se ještě podívejte, jak bylo ukončeno obchodování s akciemi 12. září.

Pokud si někdo koupil akcie 10. září, tak by na nich nyní prodělal. V celkovém důsledku se opět Applu dařilo, ale očekávali jsme větší výkyv v akciích směrem nahoru. Jak na vás zapůsobil iPhone 5? Co říkáte na nové iPody?

Zdroj:google.com/finance

Exit mobile version