Dotekomanie.cz

Windows Phone: Marketplace se mění na Store?!

Microsoft nedávno oznámil záměr upustit od názvu Metro pro své prostředí, které dnes nalezneme v mobilním operačním systému Windows Phone a také v chystaném systému Windows 8. Zřejmě je za vším možný spor o název, který by se mohl táhnout léta. V současnosti probíhá výběr lepšího názvu a budeme si muset počkat na uvedení. Nyní v tichosti mění další název, a to konkrétně Windows Phone Marketplace.

Prozatím nevíme, co vede Microsoft k tak razantní změně. Můžeme pouze hádat, že se chce příblížit k dnešním trendům, a tak Mění Windows Phone Marketplace na Windows Phone Store. Slovíčko “Store” je asi natolik dobrým označením, že i velká redmondská společnost se jej rozhodla používat. Nebo hodlá toto místo pro nakupování rozšířit o další možnosti, a tak původní název asi nebude vystihovat budoucí nabídku.

Nedávno jsme mohli zaznamenat, že i Google se přiměl ke změně a nyní používá pro svůj obchod s aplikacemi označení Google Play Store. V současnosti se označení Windows Phone Store pomalinku šíří a budeme si muset zvyknout na toto přejmenování. Kdy bude celý proces dokončen, ještě nevíme. Rozhodně by nás zajímalo, proč vlastně tento nový název vznikl.

Zdroj: technobuffalo.com

Exit mobile version