Dotekomanie.cz

Tim Cook k vítězství nad Samsungem: „Je to o hodnotách“

Po velkém vítězství kalifornské společnost Apple u domácího soudu v USA proti Samsungu poslal výkonný ředitel Tim Cook všem firemním zaměstnancům prohlášení. V něm celkově hodnotí celou událost jako vítězství hodnot. Pojďme se tedy podívat na vítězství u soudu z pohledu vítěze.

Dnes byl důležitý den pro Apple a pro inovátory kdekoliv na světě.

Mnozí z vás pozorně sledovali proces proti Samsungu v San Jose v posledních několika týdnech. Zvolili jsme neochotně tyto právní kroky a to pouze po opakovaném žádání Samsungu k zastavení kopírování naší práce. Pro nás tato žaloba byla o něčem důležitějším než o patentech nebo penězích. Je to o hodnotách. Vážíme si originality a inovací, vkládáme naše životy do co nejlepších produktů na světě. A děláme to pro potěšení našich zákazníků, nikoliv pro soupeře, aby zjevně kopírovali.

Jsme zavázáni vděčností k porotě, která investovala svůj čas k poslechu našeho příběhu. Byli jsme nadšeni, že konečně máme příležitost to říci.

Hory důkazů předložené během procesu ukázaly, že Samsung při kopírování šel daleko hlouběji, než jsme věděli. Porota nyní promluvila. Oceňujeme ji za zjištění úmyslného chování Samsungu a odeslání hlasitého a jasného signálu, že krást není správné.

Jsem velmi hrdý na práci, kterou každý z vás dělá.

Dnes hodnoty vyhrály a já doufám, že celý svět poslouchal.

Tim

Podle Tima Cooka dnes hodnoty vyhrály, ale nebylo by mnohem lepší investovat do vědy, výzkumu a nových technologii? Věnováním se těmto žabomyším válkám, které nejspíš už nikdy neutichnou a zřejmě akorát zvednou prodejní cenu chytrých mobilních telefonů na trhu, není asi nejlepší cesta. Jaký máte názor na tento výsledek? Podělte se v komentářích níže.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version