Dotekomanie.cz

Smart Settings: přikažte mobilu, kdy (ne)má být ticho

Stává se vám, že zapomínáte v práci nebo ve škole vypnout hlasité vyzvánění? Nebo naopak: zapomenete vypnout tichý mód a po hodině zjistíte, že vám přišla SMS. Tento problém za vás vyřeší nová aplikace Smart Settings.

Ihned po stažení z Google Play se zobrazí obrazovka s předdefinovanými profily. Máte na výběr z tichého módu, venkovního nebo dokonce i úsporného. Každý profil je samozřejmě jedinečný, a proto se například u venkovního módu automaticky vypne Wi-Fi a v úsporném se k tomu vypnou i mobilní data.

Tyto základní profily má snad každý telefon, ale Smart Settings jde ještě dál. Můžete si totiž nastavit, že po připojení na určitou Wi-Fi síť (třeba v práci) se telefon přepne do tichého režimu. Úskalí je ovšem v tom, že pokrytí Wi-Fi nemusí být zrovna kvalitní a může vypadávat. Ale i s tímto problémem si autoři poradili. Aktivaci určitého profilu lze totiž vynutit na základě času. Takže pokud máte pracovní dobu od 7:30 do 16:00, tak si jednoduše nastavíte tyto mezní časové údaje, k nim připojíte příslušný profil, dny v týdnu a o nic víc se již nemusíte starat.

Samotné profily lze přepínat přímo v aplikaci nebo pomocí rychlého nastavení v notifikační liště. Poslední z možností je použití aplikace 1Tap Quick Bar od stejného autora, která vám dokáže vytvořit i widget.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version