Dotekomanie.cz

Samsung bude vyrábět až 64GB NAND paměťové čipy

Mezi časté nešvary chytrých mobilních telefonů neodmyslitelně patří nedostatek vnitřní paměť, ale nejen kapacita hraje vždy hlavní roli. Rychlost zápisu je stejně důležitá, a tak se společnost Samsung rozhodla vyjít vstříc oběma stranám. V současné době posílá do sériové výroby nejnovější NAND paměťové čipy. Co od nich očekávat a čím budou odlišné?

Pod označením eMMC Pro Class 1500 se bude skrývat vysokorychlostní vestavěný paměťový (eMMC) čip o velikosti 16 GB, 32 GB nebo 64 GB. Tyto čipy budou jednoznačně vynikat rychlostí čtení 140 MB/s a zápisem o rychlosti 50 MB/s. Takovou rychlost doposud žádný chytrý telefon nenabízí, čili budoucí uživatelé se mají určitě na co těšit.

eMMC Pro Class 1500 je výsledkem technické kombinace 64-Gigabit NAND s přepínacím rozhraním DDR2.0, a to vše za použití 20 Nm výrobního procesu. Jde o první čip svého druhu, který bude podporovat specifikace JEDEC e-MMC v4.5.

Nakonec samozřejmostí je, že nalézt tyto čipy budeme moci jen u těch nejlepších smartphonů a tabletů, které se dostanou v budoucnu na trh. Prvním zařízením má být údajně připravovaný Galaxy Note II od samotného Samsungu, jehož premiéra může být naplánována již na konec srpna a veletrh IFA v Berlíně.

Zdroj: GSMArena.com

Exit mobile version