Dotekomanie.cz

Pinch-to-Zoom byl Applu předveden v roce 2003–tvrdí Samsung

Obehraná písnička pokračuje, ale tentokrát Samsung přišel k soudu se zajímavým svědkem, který by mohl znehodnotit některé patenty Applu. Jak již asi víte, jablečná společnost si nárokuje třeba dotykové gesto pinch-to-zoom, které se dnes hojně používá na smartphonech, tabletech a jiných zařízeních. V celém sporu je více podobných gest, ale jak se zdá, Apple například zmiňovaný pinch-to-zoom nevymyslel.

Adam Bogue zasedl na lavici svědků a Samsung díky němu hodlá dokázat, že patent na výše zmiňované gesto nepatří Applu. Tento člověk pracoval na PC DiamondTouch, které bylo ovládané pomocí gest. Dokonce bylo toto zařízení představeno Applu v roce 2003 spolu s demonstrací některých gest, jimiž se ovládalo. Ukázky byly soukromé a Apple se brání, že k nim kdy nedošlo. Na druhou stranu pan Adam má archivovanou emailovou komunikaci, a tudíž i důkazy, že Apple již v roce 2003 viděl například gesto pinch-to zoom, které si nakonec patentoval.

 

Na tomto videu jste mohli vidět samotné pana Adama s PC DiamondTouch, které mělo být demonstrované Applu  již v roce 2003. Nyní se můžete podívat na další video, kde jsou jasné známky třeba gesta pinch-to-zoom a jiných.

 

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version