Dotekomanie.cz

LG Optimus Vu II s infraportem (IRDA) ?

Infraport, pomocí kterého se prováděly přenosy dat mezi dvěma mobily na vzdálenost sotva několika metrů, si budou pamatovat majitelé starších mobilů. Vše pracuje na principu modulovaného infračerveného světla a obě zařízení mají jak přijímač, tak i vysílač, pokud tedy mluvíme o mobilech. Následně byla tato technologie nahrazena Bluetooth, kde již nebyla potřeba přesně na sebe směřovat zařízení. Výhod je nespočet, ale jak se zdá, tak společnost LG chystá návrat této technologie.

Dnes již není výjimečné, když vám výrobce smartphonů prezentuje schopnost mobilu se napojit na domácí systém. Dnes v tomto odvětví spíše dominuje Samsung, s jehož mobilem můžete ovládat pračku, troubu a jiné spotřebiče. Jak se zdá, tak LG chce taky něco říci pomocí své novinky LG Optimus Vu II.

Samozřejmě u tohoto smartphonu můžeme očekávat jako vždy vylepšené specifikace. Zajisté bude mít lepší displej, rychlejší grafiku, moderní procesor a možná i baterii s větší kapacitou. Bohužel zatím nejsou známy detailně, ale jedna novinka již byla odtajněna. Tento napůl smartphone a napůl tablet bude mít infraport. Ano, stará technologie se zřejmě vrací.

Kromě možnosti napojení na domácí Wi-Fi síť a ovládnutí domácnosti, získáte možnost ovládat set-top-boxy, TV, DVD a jiné spotřebiče pomocí infraportu. Mobil bude vybaven speciální aplikací, díky které se z tohoto velkého smartphonu stane univerzální dálkové ovládání. Zajímavá strategie a rozhodně se bude tato novinka lišit. Co říkáte na tento návrat prastaré technologie, která se již nevyskytuje v mobilech?

Zdroj: engadget.com, phandroid.com

Exit mobile version