Dotekomanie.cz

Kidigi iDTV: proměňte váš iPhone/iPad na televizi [videorecenze]

Kidigi iDTV je televizní tuner pro Apple iOS zařízení (iPad, iPhone, iPod touch). Nabídne vysokou kvalitu přijímaného signálu v malém těle. Navíc v balení rovnou získáte dvě externí antény. Jednu menší teleskopickou a větší pro zajištění lepší kvality signálu i v hůře pokrytých místech.

Pokud máte iPhone a nevlastníte vyšší datové balíčky k připojení na internet, může se vám toto příslušenství hodit. Je lehké a přenosné, a tak se hodí i cestovatelům, např. do stanu je to ideální záležitost.

Funkčně je tohle příslušenství našlapané, jak jen to jde. Vše sice podporuje samotné příslušenství, ale logicky to nejzásadnější se odehrává v iPhonu, kam si nainstalujete malou aplikaci (dostupnou zdarma) k obsluze DTV a hned po jejím spuštění vás provede nabídka v anglickém jazyce. Vyberete si kanály, které vás zajímají, přičemž se nemusíte obávat malé podpory v přijímaných kanálech. Dokáže zachytit automaticky veškeré dostupné frekvence 6/7/8 MHz, tedy klasicky, jak je znáte z televizí.

Kanály si můžete přeskládávat dle libosti. Překvapila mne i podpora plného Time-shiftingu, tedy záznamu právě sledovaného kanálu na pozadí přímo do paměti telefonu.  Velikost takovéhoto prostoru pro Time-shift lze nastavit dle vašeho prostoru v telefonu. Tato funkce je zapnuta defaultně a začíná zaznamenávat hned při začátku sledování bez vašeho pokynu.  S tímto souvisí i možnost nahrávat pořady trvale do telefonu. Vše je možné při stisku červeného tlačítka kdykoliv při sledování. Uložená videa najdete pouze v aplikaci a nelze je exportovat například do alb v telefonu.

Musím zmínit, že prvotní nalezení kanálů bylo poměrně rychlé, v řádech desítek sekund. V pásmu DVB-T přijímá signál v maximálním rozlišení 640×480 px, u ISDB-T je to 320×240 px. Testoval jsem na iPhonu, kde s tímto rozlišením nebyl sebemenší pozorovací problém, ten by mohl nastat u většího iPadu.

Dalším plusem do sbírky Kidigi iDTV je integrovaná baterie (o kapacitě 240 mAh), která dokáže bez pomoci iPhonu/iPadu pohánět tuner až na 2,5 hodiny. V praxi toto moc nepocítíte, protože přepínání mezi bateriemi v zařízení a iDTV je plynulé a automatické.

Obsah balení

Osobní zkušenost z testování je, vzhledem k nabízeným funkcím a v poměru k ceně, uspokojivá.  Další vnitřní baterie v iDTV se také hodí nejen na delší cesty. Zkrátka televize do kapsy ve značkovém kabátku s plnou funkcí a za dobré peníze. Aktuálně se cena pohybuje pod hranicí 1700 Kč.

Za zapůjčení děkujeme www.sunnysoft.cz

Exit mobile version