Dotekomanie.cz

Stephen Elop prozradil datum uvedení WP8

Ředitel společnosti Nokia, Stephen Elop, v rozhovoru pro New York Times zřejmě vyzradil datum uvedení nové verze operačního systému Windows Phone 8. Microsoft chce pravděpodobně sjednotit období uvedení systémů Windows a Windows Phone s číslovkou 8.

Před pár dny jsme se dozvěděli datum uvedení nového systému Windows 8. Akce, na které Microsoft Windows 8 představí ve finální verzi, se uskuteční 26. října. Stephen Elop v New York Times mimo jiné řekl, že Windows Phone bude představen taktéž na konci října. Sice nepotvrdil, o jaké konkrétní datum by se mělo jednat a jestli bude obě události Microsoft synchronizovat, ale vzhledem k dostupným informacím je to celkem pravděpodobné.

Kromě uvedení nových systémů můžeme očekávat i uvedení hned několika nových zařízení s mobilními i “dospělými” Windows. V oblasti tabletů se chystá opravdu velká dávka přístrojů od předem příliš nespecifikovaných výrobců. Oproti tomu máme celkem jasno v tom, kdo představí nové Windows Phone telefony. V prvé řadě to bude společnost Nokia, kterou bude následovat HTC, Samsung a čínský Huawei.

Zdroj: NYT, GSMArena

Exit mobile version