Dotekomanie.cz

Samsung představil model Omnia M i s cenou

Samsung oficiálně uvedl nový model se systémem Windows Phone. Omnia M má cílit na méně náročné uživatele. Odpovídají tomu ostatně i parametry přístroje. Byť Samsung propaguje tento telefon jako poměrně cenově dostupný, jeho cena vzhledem k výbavě příliš nepotěší.

Pojďme se ale pro začátek podívat na telefon z pohledu čísel a výbavy. Omnia M disponuje displejem o uhlopříčce 4 palce, který je vyroben technologií Super AMOLED. Samsung zároveň u displeje uvádí vlastnost redukce lesku, která by měla pomoci s čitelností na přímém slunci.

Důležité je říci, že telefon je vybaven operačním systémem Windows Phone 7.5, nikoli 8. Znamená to tedy zároveň, že telefon aktualizaci na plnou “osmičku” nedostane a bude se muset spokojit s verzí 7.8.

Pokud se podíváme na parametry tohoto přístroje, některé vlastnosti telefon zdědil od současného Windows Phone modelu Samsungu – Omnia W, ale v některých oblastech jsme se naopak dočkali velice slabé výbavy. Pochválit se určitě dá například displej, ale naopak vnitřní paměť o velikosti 4 GB opravdu není příliš dobrá zpráva.

Poslední vlastností telefonu, kterou se budeme zabývat, je cena. Samsung oznámil cenovku s číslem 6999 Kč. Rovnou můžeme říci, že to telefon opravdu nebude mít lehké. Tato cena není vzhledem k parametrům příliš příznivá. Podobný problém má/měl i největší konkurent tohoto telefonu, kterým je Lumia 610. Na trh by se novinka měla dostat v druhé polovině července.


Jaká je?

Nedávno jsem měl možnost mít novou Omnii v podobě prototypu krátce v rukou. Na první pohled je celkem sympatickým telefonem s kvalitním zpracováním a pěkným displejem. Je tu ale parametr, který mě zarazil. V nastavení jsem zabrousil do informací o vnitřní paměti a hodnota přesahující 3 GB opravdu nepředpovídá telefonu příliš dobrou budoucnost. Jednalo se o telefon, který neobsahoval velké množství aplikací, ale spíše skoro čistý systém. Telefon je tak určen pouze pro méně náročné uživatele, s čímž ovšem nekoresponduje jeho cena. Za necelých 7 tisíc korun se dá na trhu najít telefon s lepší výbavou a modelu Omnia M určitě moc neprospěje ani přítomnost “starého” systému WP7.

Moje ruce a Omnia M Foto: Smartmania.cz

Zdroj: TZ

Exit mobile version