Dotekomanie.cz

Lenovo chce měnit WP8

V současné době má finská společnost Nokia asi nejsilnější postavení ve vyjednávání s Microsoftem ohledně systému Windows Phone. Toto spojenectví je známo asi každému a obě firmy z toho těží. Bohužel to celkem znevýhodňuje ostatní výrobce smartphonů se systémem Windows Phone. Pomalu se blíží nejnovější verze a tak ostatní výrobci chtějí vyjednat lepší podmínky.

Jednou z nich je i společnost Lenovo, kterou můžeme spíše znát z počítačového světa, ačkoliv i zde byly pokusy přes mobily. Bohužel nejsou tak úspěšné a Lenovo se chce připravit na nadcházející systém. Pravděpodobně se dočkáme tabletů s Windows 8, ale mohou se objevit i mobily s WP8. Lenovo chce pro ně vyjednat lepší postavení a proto zasedl ke společnému stolu s Microsoftem.

Z tohoto vyjednávání si Lenovo slibuje otevřenější systém s Windows Phone pro své produkty. To by se nemělo týkat jen nějakých aplikací, ale také samotného prostředí Metro. Pokud by se to podařilo, tak by zřejmě nejnovější systém z Redmondu získal nový vzhled.

Pokud si říkáte, že Lenovo nemá takové postavení jako Nokia, tak to nemusí být až tak přesné. Microsoft na představení Windows Phone 8 jasně uvedl, že se chce zaměřit také na korporátní sféru, kde má Lenovo obrovské zkušenosti. Proto je zde celkem velká pravděpodobnost, že mobily od Lenova s WP8 budou vypadat jinak než třeba od Samsungu nebo Nokie.

Zdroj: slashgear.com

Exit mobile version