Dotekomanie.cz

BlackBerry 10 jako potápějící se loď

Očekávaný operační systém pro telefony a tablety BlackBerry s číslem 10 od společnosti Research In Motion se podle posledního průzkumu stává nezajímavým a většina vývojářů od něj dává ruce pryč. Co je příčinou? Nevěří už záchraně této společnosti, nebo to jsou jen nic neříkající čísla? RIM chce tato tvrzení vyvrátit, podaří se mu to?

RIM vyvrátí fakta nového průzkumu, který tvrdí, že vývojáři už ztratili zájem o chystanou platformu BlackBerry 10. Průzkum společnosti Baird zjistil stále klesající zájem vývojářů (až o 17 %) v posledních měsících, což znamená další propad k pouhým 3,8 bodům z 10. Viceprezident RIM Alec Saunders říká, že byl zprávou šokován, ale je pevně přesvědčen, že BlackBerry 10 není krvácejícím projektem.

„Byl jsem šokován, protože čísla ve zprávě nejsou s tím, co vidíme v reálném světě. Zpráva odporuje tomu, co jsem viděl a slyšel v naší vývojářské komunitě,“ napsal Alec Saunders na BlackBerry DevBlog.

Studie pro RIM hovoří o tom, že jsou vývojáři ohromeni a Saunders zdůrazňuje, že vývoj aplikací celosvětově od ledna stoupl o úctyhodných 157 %.

„Já jsem osobně obdržel spoustu zpětné vazby od vývojářů a můžu říct, že jsem opakovaně slyšel, že vývojáři jsou překvapeni tím, jak snadné je pracovat s nástroji pro BlackBerry 10.“

„Oceňují otevřenou povahu naší platformy, která umožňuje vývojářům, aby svoji práci a své dovednosti předvedli v sadě nástrojů, která jim bude vyhovovat.“

Zdroj: Techradar.com

Exit mobile version