Dotekomanie.cz

Apple výrazně oživí své portfolio během září a října!

Chystaná celosvětová konference společnosti Apple by měla letos nabídnout výrazně bohatší program, než bývá jejím dobrým zvykem. Novináři se letos můžou těšit na více novinek, a to nejen z oblasti telekomunikace. Analytik Ming-Chi Kuo nedávno vydal shrnutí všech pravděpodobně chystaných produktů, tak si je pojďme společně připomenout.

Jeho odhady jsou rozvrženy na druhé pololetí tohoto roku a sám počítá s představením nového iPhonu 5, iPodu Touch, iPodu Nano, iPadu Mini, iMacu a MacBooku Pro. Je však předem přesvědčen o tom, že příchod všech produktů v jednom období bude mít z počátku dopad na prodej těchto zařízení a spotřebitelé dají především přednost nákupu nového iPhonu či iPadu Mini.

Kuo dále uvádí, že lidé při výběru notebooku raději zvolí 13palcový MacBook Pro s Retinou, jelikož nabízí atraktivní displej a jeho cena bude podobná klasickému MacBooku Pro. Nicméně nabídka MacBooku Pro s Retinou a také iMacu bude pro začátek omezená díky vysokým nákladům na samotný displej a složitější montáži, což povede k neuspokojení poptávky a nevýznamnému růstu.

Apple svou budoucnost chce jasně dále stavět jen na Retině, se kterou více počítá spíše až v roce 2013, kde by se měli dočkat výraznějšího růstu. Přesné datum kalifornské konference není prozatím znám, ale nejvíce je k této události přiřazována doba v rozmezí září a října.

Zdroj: Macrumors.com

Exit mobile version