Dotekomanie.cz

Xbox Live aplikace dostupná pro Android i iOS

Už dlouho se spekuluje o očekávané aplikaci s propojením na služby Xbox Live. Měla být dostupná pro Android a iOS. Nyní se konečně dočkal i zelený mužíček a pro iOS verzi, která již dostupná je,  přišla aktualizace. Verze pro Windows Phone již je na Marketplace delší dobu.

Microsoft zprvu nabízel aplikaci pro přístup k Xbox Live pouze pro svůj systém Windows Phone. Nyní se situace mění. V Redmondu připravili další aplikaci, tentokrát pro Android.

Novou aplikaci My Xbox Live najdete na Google Play a je samozřejmě zdarma. Nabízí možnost online srovnávání vašich výsledků v jednotlivých hrách s vašimi přáteli. Nabízí také možnost posílat zprávy, upravovat vašeho herního avatara a měnit profil.

Grafická podoba aplikace se velmi podobá jejímu protějšku pro Windows Phone. Microsoft dokonce přidal do aplikace i spodní lištu, která je nápadně podobná kontextové liště ve Windows Phone. Pokud si chcete aplikaci vyzkoušet, bude zapotřebí váš Live ID účet spojený s Xbox Live, telefon s minimální verzí Androidu 2.2 a rozlišením displeje WGVA.

Verze pro iOS se dočkala aktualizace, která přináší možnost propojení s konzolí Xbox 360. Můžete tak konzoli na dálku ovládat pomocí vašeho zařízením s iOS. Zároveň je do aplikace implementována nová grafika s vysokým rozlišením pro nejnovější verzi tabletu iPad. Funkce pro ovládání konzole zatím pro Android chybí, ale je možné, že jí Microsoft skrze aktualizaci do aplikace doplní.

Zdroje: Phonearena, The Verge, Google Play, App Store

Exit mobile version