Dotekomanie.cz

Intel si pohrává s bezdrátovým dobíjením smartphonů [video]

Bezdrátové dobíjení není žádná novinka a ve smartphonech se používá už několik let. K masovému rozšíření však stále nedošlo. Dobíjecí stanice musela být stále připojena k elektrické síti kabelem. Jednalo se tedy o poloviční řešení, pokud jste se chtěli zbavit všech drátů vedoucích k mobilu.

Intel si pohrává s bezdrátovým dobíjením smartphonům, ovšem ne ze strany mobilů. Zkouší variaci dobíjecí stanice, která by byla praktičtěji schovaná a kompletně bezdrátová. Intel má silné slovo mezi výrobci počítačů, proto zkouší vyvinout dobíjecí stanici zabudovanou v notebooku. Představa to je velmi pěkná…

Jakmile vám dojde šťáva ve smartpohonu, jen jej přiblížíte k notebooku a ihned se začne dobíjet. Jednoduché a celkem použitelné. Mobil by se dobíjel z baterie notebooku a kompletně bez kabelů. Pokud k tomu připočtete možnost přenosu dat skrze WiFi nebo Bluetooth, tak USB kabel již nebudete potřebovat vůbec. Nyní se již můžete podívat na demonstraci této novinky. Jedná se jen o prototyp, ale možná si budeme moci takový notebook za nějaký čas koupit.

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version