Dotekomanie.cz

Apple chce zabránit prodeji SGS 3 v USA

A je to tu zase. Ačkoliv se mohlo zdát, že nová vlajková loď Samsung Galaxy S 3 se vyhne jakýmkoliv sporům, tak jsme se mýlili. Proslýchalo se, že design telefonu navrhovali spíše právníci, ale to Samsung vyvrátil. Během června startuje prodej tohoto smartphonu hned u 5 mobilních operátorů v USA a společnost Apple tomu chce zabránit.

Konkrétně jablečná firma vyžaduje po soudci Koh, aby pozastavil prodej SGS 3 na základě (zatím) 2 patentů. Další se ještě analyzují a zřejmě přibydou. Vše se opírá o podobnost s modelem Galaxy Nexus, který čelí několika žalobám. Konkrétně se nového smartphonu mají týkat patenty na univerzální vyhledávání a inteligentní odkazy. Oba smartphony by se měly dostat pod jednu žalobu a k jednomu soudci. Jedná se však o velmi neobvyklé jednání.

Samusung namítá, že soudce nemůže pozastavit prodej nového smartphonu bez řádné analýzy a také soudu. Prodej SGS 3 v USA začne již za dva dny a jednalo by se tedy o velmi rychlé jednání. Otázka je, jestli se Applu podaří plány Samsungu za tak krátkou dobu dostatečně znepříjemnit.

Zdroj: ubergizmo.com


Komentář

Samsung a Apple se nedohodli na velmi slibném jednání, kde mohlo být vše ukončeno. Bohužel se obě firmy hodlají popotahovat po soudech do nekonečna. Bojí se Apple SGS 3? Chce tak vytvořit vhodný prostor pro nový iPhone? To netuším, ale již se jedná o podivné jednání. Jakoby se jablečná společnost obávala nové vlajkové lodi.

Exit mobile version