Dotekomanie.cz

Tizen: první zařízení připraví HTC, Acer a Asus

Android a Apple iOS vládnou trhu smartphonů, Windows Phones dohánějí, co se dá, ale i Bada (pouze na telefonech Samsung) je na tom lépe… A máme tu dalšího hráče s velkými plány. O systému Tizen vám přinášíme informace již delší dobu a teď se schyluje k prvnímu testu na spotřebitelích.

Prozatím jsme se mohli podívat na první smartphone, na kterém běžel nejmladší systém ve své nedoladěné podobě. A nejednalo se o žádný low-end. Mohli bychom jej zařadit do vyšší třídy. Došlo také k první portaci systému na Samsung Galaxy S II HD LTE a dozvěděli jsme se, že mu bude umožněno spouštět aplikace určené pro Android.

Jen pro doplnění, za systémem Tizen stojí hlavně společnosti Samsung, Linux Foundation, Intel, Sprint, Vodafone, SK Telecom, Telefonica, NTT Docomo, Orange, NEC, Panasonic a HTC. A proč to zmiňujeme? Právě společnost HTC by měla ke konci roku přijít s prvním smartphonem se systémem Tizen. Ten především otestuje trh, jestli je tu vůbec prostor pro novinku. Následovat budou Asus a Acer, ti dodají první netbooky (zřejmě určené pro rozvíjející se trhy). Tyto informace zatím nejsou potvrzené a přicházejí skrze web DigiTimes.

Tento rok se tedy asi dočkáme velkého testu nového operačního systému, který není jen pro smartphony. Má vůbec šanci? Je tu vůbec nějaký prostor pro nováčka?

Zdroj: digitimes.com

Exit mobile version