Dotekomanie.cz

Nokia potvrzuje Windows 8 tablety a hybridy (díl třetí)

Letos se můžeme těšit na příchod Windows 8 a nebojím se napsat, že se bude jednat o jeden velký experiment. Na klasických noteboocích příliš pozitivních reakcí nesklízí, ale na tabletech má šanci na úspěch. Prozatím se přesně neví, kdo všechno bude W8 tablety vyrábět a s velkou nadějí se vzhlíží ke společnosti Nokia.

Již nějakou dobu kolují zvěsti, že finský výrobce mobilních telefonů rozhodně půjde i cestou tabletů. Bohužel toto slýcháváme velmi dlouho a zatím jsme neviděli ani jeden koncept. Minulý rok jsme vám přinesli video, kde Stephen Elop nastiňuje budoucnost tabletů a vyjadřuje se celkem kladně k celé problematice. Dokonce se začaly objevovat první povídačky, že tablet vyrobený Nokií by měl mít 10 palců a procesor od Qualcommu.

Jorma Ollila byl donedávna předseda správní rady Nokie, před několika dny rezignoval na svou pozici, ale již se stihl vyjádřit k tématu tabletů od Nokie. V rozhovoru pro Financial Times uvedl:

“Tablets are an important one, so that is being looked into, and there will be different hybrids, different form factors [handset designs] in the future.”

Z této krátké věty můžeme soudit, že Nokia neplánuje jen obyčejné tablety, tak jak je známe nyní. Můžeme se těšit na neokoukaný vzhled a na hybridní zařízení. Bohužel se nezmínil o termínech ani nenastínil přibližnou dobu uvedení. Bude Nokia v první vlně výrobců, kteří představí tablety s Windows 8? To zatím nevíme a je možné, že opět budou čekat, jestli se vůbec nový operační systém uchytí.

Ale co jsou to hybridní zařízení? Jedná se spíše o mobil, který budeme moci používat s nějakým příslušenstvím jako tablet? Nebo se jedná o tablet s možností použití jako notebook? Raději dále nebudeme plány Nokie odhadovat. Sama někdy dokáže velmi překvapit.

Zdroj: technobuffalo.com


Zajímavost: Náš čtenář Ondřej Holan nalezl na Youtube zajímavé video, kde lze vidět, jak se dříve dařilo a nyní nedaří Nokii z finančního hlediska. Pomohou jí tablety zpět k ekonomickému úspěchu?

Exit mobile version