Dotekomanie.cz

LG uvede displej s 1080p na pěti palcích

Závod v tom, kdo nám nabídne jemnější displej, pokračuje. Výrobci si myslí, že nám nestačí HD displeje a všichni chtějí na smartphonech Full HD, tedy 1080p (1920 x 1080).

U tabletů by se to dalo pochopit, ale LG plánuje ještě letos představit první 5″ FullHD displej. Například LG Optimus VU má displej s úhlopříčkou pět palců, ale rozlišení “jen” 1024 x 768 pixelů. Ve druhé polovině tohoto roku chce LG nabídnout podobný smartphone, ale s rozlišením 1920 x 1080 pixelů.

Prozatím jsme byli u super smartphonů zvyklí na hustotu pixelů kolem 300 ppi, u displeje od LG bude tato hodnota na hranici 440 ppi. Tomu zatím žádný smartphone nemůže konkurovat. Nový displej bude mít poměr stran 16:9.

Těchto úžasných specifikací LG dosáhlo pomocí technologie AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) a stále se jedná o LCD. Prakticky chce touto novinkou říci, že stále dokáže vyrobit úžasné displeje, ale hned nás napadá jedna otázka. Kolik takový displej spotřebuje energie? Když připočteme 4 jádra a tenký profil smartphonu, což je dnes trend, tak nám asi bude jasné, že mobil vydrží při používání maximálně jeden den. Snad se pokroku v technologii baterií dočkáme aspoň příští rok.

Zdroj: ubergizmo.com, theverge.com

Exit mobile version