Dotekomanie.cz

Jak na čitelnost displeje ve slunném počasí

Kdo si dnes pořídí smartphone, záhy zjistí, že většina z nich má několik hlavních nedostatků. Dost lidí si stěžuje na rychlé upatlání lesklých ploch. Zde můžeme poradit dvě věci. Buď častější umývání rukou, nebo používat pouzdro v kombinaci s hadříkem. Další nepříjemná vlastnost je výdrž na jedno nabití. Tohle je však dlouhodobý problém. První dvě věci nijak nevadí, v případě baterie musíte jen častěji nabíjet. Horší věcí je čitelnost displeje na přímém slunci.

Na našich stránkách na Google Plus jsme se zeptali čtenářů a fanoušků, jak bojují v letním počasí právě s čitelností displeje na přímém slunci. V první řadě záleží na tom, kolik jste utratili za mobil, nebo, jinak řečeno, jak dobrý má displej. Některé si dokáží s přímým svitem poradit celkem dobře a jiné neumožňují přečíst ani čárku. Zde jsou rady a postřehy některých čtenářů.

Ondro Mikláš
s HTC Desire S som hľadal interiér, pretože ten displej bol nečitateľný, s One X to už ide aj na slnku s automatikou

Michael Zajíc
Xperia Arc S na slunci celkem čitelné. Jas mám na automatiku, akorát na noc ručně vypínám podsvícení.

Miloš Vinš
S EVO 3D jsem si zatím na automatiku vždycky poradil.

Tak to máme první ukázku řešení některých majitelů smartphonů. Čím lepší displej, tím se lépe dokáže vyrovnat se sluncem. Zde jde vidět, že se investice vyplatí. U levnějších smartphonů se již jedná o celkem problémovou záležitost.

Josef Jiřík
HTC Wildfire – Otáčím se zády proti slunku a v lepším případě se schovám ve stínu když je nějaký poblíž .

Tomáš Frühauf
Samsung Galaxy Ace, hledám stín, zvětšování kontrastu nijak nepomáhá. :P

Zdeněk Novák
Na mým stařičkým Desire zapínám widgetem automat a dá se to i číst. Přinejhorším zastíním rukou.

Návodů je spousta, buď použijete automatické podsvícení displeje anebo běžíte najít nejbližší stín. Bohužel automatické podsvícení vyčerpává rychleji baterii. Možná tu je ještě jedna možnost, kterou nám prozradil Petr Vaníček. Ten si pořídil z Amazonu matnou fólii a tak odstranil zrcadlový efekt ze svého smartphonu. Bohužel nemáme lepší fotografie, proto nabízíme pouze horší kvalitu fotky.

Způsobů, návodů a rad je mnoho, ale jaké řešení máte právě vy? Vzdali jste to? Používáte fólii nebo jedete také na automatiku? Reakce našich fanoušků a čtenářů z Google Plus můžete nalézt v tomto vláknu.


Komunita kolem Dotekománie na sociální síti Google Plus je nejen veliká, ale také dokáže poradit nejednomu majiteli smartphonu. Nesmírně si vážíme každého fanouška, který se s námi podělí o své postřehy nebo problémy na naší Google Plus stránce +Dotekománie.cz. Tímto ještě jednou děkujeme všem, kteři nám pomohli vytvořit tento článek a reagovali na dané otázky.

Exit mobile version