Dotekomanie.cz

Archos představil svůj „Transformer“ [video]

Společnost Asus slaví úspěchy na trhu s tablety, a to hlavně díky variabilnímu Transformeru. Koncept tabletu s klávesnicí, která obsahuje baterii, má úspěch mezi uživateli. Zvyšuje pohodlí při psaní delších textů, dodává potřebnou energii. Průměrně Transformer vydrží na jedno nabití s klávesnicí 14-15 hodin. Tento koncept je natolik úspěšný, že už i společnost HP představila na veletrhu CES v Las Vegas svou verzi tabletu s dokovací klávesnicí. Nyní se zřejmě do tohoto segmentu tabletů chystá i společnost Archos.

Nový tablet nese název Archos G10 xs a zjevně poslouží jako levnější varianta Asusu Transformer. Tato novinka se bude automaticky dodávat s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich  a samotný tablet bude tenký pouze 7,6 mm. Při použití dokovací stanice s klávesnicí se navýší jeho tloušťka na 12 mm. Sama společnost ukázala na prezentaci srovnání s novým iPadem.

Ačkoliv byla tato novinka právě představena, společnost neuvedla žádné informace o specifikacích. Na ty si budeme muset počkat. Rozhodně zajímavější záležitostí je samotná cena, která by se měla pohybovat od 200 do 300 Eur. Tedy 5000 až 7400 Kč, což je méně než u Asusu, ale zde zřejmě není započítaná dokovací klávesnice. S hodnocením ale počkejme, až se Archos podrobí prvním testům a budeme znát jeho skutečnou cenu.

Bude opravdu zajímavé sledovat, jestli se ARCHOS G10 xs ujme a jestli splní aspoň základní očekávání. Nyní se již můžete podívat na upoutávku  na tento tablet.

Zdroj: theverge.com, arctablet.com

Exit mobile version