Dotekomanie.cz

Má iPad 3. generace problémy ?!

iPad 3. generace započal svou existenci velmi úspěšně, do dnešního dne se ho prodalo přes 3 miliony kusů. Jedná se zřejmě o nový rekord, ale musíme také brát v úvahu fakt, že se zatím prodává jen ve vybraných zemích. Ačkoliv prodej se rozjel velmi dobře, na internetu se objevují první nepříjemné zprávy.  Nový iPad má problémy s přehříváním a nabíjením.

První stížnosti na přehřívání iPadu 3. generace se objevují na samotných stránkách podpory společnosti Apple. Někteří hlásí, že se sice zahřívá, ale není to nic hrozného. Bohužel se objevují i takové komentáře, že iPad se nedá takřka ani držet, jak je horký. Na webu TechnoBuffalo vznikla anketa, která se dotazuje právě na tento celkem nepříjemný problém.

Anketa je k dispozici již od včerejška a přes 15% hlasujících uvádí, že se opravdu přehřívá. Prozatím nejsou známa kompletní čísla a můžeme o této anketě pochybovat. Hlasovat může přeci každý a lidi, co nenávidí produkty Apple, se zřejmě také zapojili. Ale objevil se test a porovnání zahřívání mezi iPadem 3. generace a iPadem 2. Na obou verzích tabletů byl spuštěn test GLBenchmark a po 5 minutách změřena teplota obou iPadů pomocí termokamery.

Vlevo můžete vidět iPad 3. generace s teplotou 33.6 °C a vpravo iPad 2 s teplotou 28.3 °C. Takže se opravdu novinka zahřívá více. Otázkou zůstává, jestli se jedná o vlastnost nového iPadu nebo pouze o chybu. Vše může být způsobené nárůstem výkonu (po HW stránce), ale také displejem s extrémním rozlišením.

Bohužel špatným zprávám není konec. Na stránkách podpory Applu se objevují další nemilé komentáře, že iPad 3. generace má problémy s dobíjením. Někteří hlásí, že se nestihne přes noc dobít ani na polovinu kapacity baterie. Zde musíme uvést, že obsahuje o 70% větší baterii než předchozí verze. Vyjádřeno v číslech, baterie má kapacitu 42.5Wh. Tudíž se dalo očekávat, že dobíjení bude pomalejší.

Na webu pocketnow.com dokonce uvádí, že potřebujete 7 hodin, abyste nový iPad dobili na maximum. Jedná se o daleko delší časový úsek, než u předchozího modelu, u kterého vám stačily přibližně 3 hodiny.

Zdroj: pocketnow.com, engadget.com, apple.com 1, apple.com 2, technobuffalo.com


Jedná se o prvotní mouchy novinky, nebo tu máme závažné problémy?

Exit mobile version