Dotekomanie.cz

Je nový iPad opravdu 4× rychlejší než Tegra 3?

Společnost Apple představila novou generaci tabletu iPad, který se zapíše do historie díky displeji a svým názvem. Apple se rozhodl, že novinka ponese název The New iPad, což mnohé překvapilo a některé zklamalo. Pokud si vezmeme specifikace displeje, který má rozlišení 2048×1536 pixelů, tak v současnosti The New iPad nemá konkurenci. Velkým překvapením byl výkon novinky ve srovnání s Tegrou 3 od Nvidie. Dnes se podíváme na to, jestli je to opravdu tak horké, jak Apple tvrdí.

Po uveřejnění tohoto grafu mnohé zajímá, jestli Nový iPad má opravdu takový výkon. Redaktoři začali pátrat po bližších specifikacích, ale dokud se iPad nedostane na testování, tak můžeme pouze hádat. Většinou firmy prezentují jen ty informace, které se jim hodí. Nový iPad je prý 4x výkonnější než Tegra 3, ale také 2x lepší než iPad 2. Právě z tohoto údaje můžeme vycházet.

Minulý rok vyšlo na webu AnandTech srovnání mezi iPadem 2 a Tegrou 3 v Asus Transformeru Prime. Dnes již starší iPad 2 je opravdu lepší než Tegra 3, ale ne až tak o moc. Pouze v jednom testu by se dal potvrdit výše zmíněný graf. Nyní se podívejte na jednotlivé grafy z testů.

Jak můžete vidět, tak pouze v jednom testu je potvrzen graf z keynote Applu a to konkrétně v GLBenchmark 2.1 – Pro Offscreen 720p. Řešení od Nvidie obsahuje 4 výkonná jádra plus jedno shadow jádro, které se stará o nenáročné procesy. The New iPad má trochu odlišnou specifikaci, jedná se o dvoujádro, které je podpořeno čtyřjádrovou grafikou.

Na srovnání reagovala společnost Nvidia, která webu The Verge poskytla toto prohlášení:

Je příjemné slyšet, že Apple srovnává novinku s Tegrou 3. Jen to podtrhuje význam grafiky, což jsme tvrdili od začátku.

Zatím nemůžeme potvrdit graf ze srovnání Tegry 3 a Apple A5X v novém iPadu, ale už teď si dovolím říct, že čtyřnásobek je přehnaný. Zajisté někdo provede nezávislé testy, z kterých budeme chytřejší. Zatím si můžete srovnat specifikace Nového iPadu a Transformer Prime na následujícím obrázku.

Zdroj: apple.com, technobuffalo.com, anandtech.com, theverge.com

Exit mobile version