Dotekomanie.cz

HTC má průšvih: Beats Audio nyní pro všechny!

Beats Audio a HTC

Předem, než začnu s tématem článku, není od věci si říci, co vlastně má HTC se zvukovým vylepšením Beats Audio zamýšleno. Vše začalo ve spolupráci s firmou Beats by Dr. Dre, která je převážně zaměřená na zvukovou techniku, v jejímž portfoliu najdeme sluchátka a také reproduktory. V roce 2011 byla tato firma odkoupena HTC. Díky tomu se otevřeli HTC nové cesty pro své telefony a během pár měsíců je technologie Beats Audio součástí aktuální řady telefonů HTC, mimo jiné nejvíce popularizovaný HTC Sensation. Problémy se objevily však záhy, kdy si majitelé nových telefonů HTC začali stěžovat, že lepší kvalita je pouze u výchozího přehrávače. To odkrylo jeden marketingový tahák, který si HTC pěkně naplánovalo. Vylepšeny nebyly reproduktory telefonu, ale v HTC si někdo velmi vyhrál s ekvalizérem. Nyní hoši z XDA dokázali, aby bylo možné jej dostat na každé zařízení s Androidem, pojďme si k tomu říci více.

Beats Audio pro Gingerbread

Pozdvih to byl velký, ale ti co přišli na to, že nejde o hardwarovou úpravu, věděli, že bude možné dostat Beats Audio na každý telefon, což se z části stalo skutečností. Za zvukovou úpravou stojí člen XDA pod přezdívkou fuss132, který ve spolupráci s willblake13 umožnili využití Beats Audio na telefonech, kde běží systém Android Gingebread. Po instalaci je zvuk přirozenější, jak dokazují obrázky.

Můžete si všimnout lepšího vzorkování a také více červené barvy, čím jí je více, tím je zvuk kvalitnější. Test byl proveden na mobilním telefonu Samsung Galaxy SL. Instalace je velice jednoduchá, stažený archiv se instaluje skrze CWM. Z toho vyplývá, že je nutný root, kdo však nemá CWM, je možná složitější instalace skrze Root Explorer. Uvidíme, s čím přijde HTC po tomto zásahu do budoucích plánů firmy s digitální hudbou.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version