Dotekomanie.cz

3D stylus od Texas Instruments [video]

Minulý rok patřil 3D technologii pro mobilní telefony, spíše samotnému pořizování 3D videí a fotek s možností zobrazení na 3D displeji samotného telefonu. Můžeme si přiznat, že tyto telefony se nestaly hitem minulého roku, ale výrobci stále s touto technologií počítají, i když tento rok patří čtyřjádrovým procesorům. Například Texas Instrument se na letošním MWC 2012 zaměřil na svou novinku OMAP 5, v které jsou procesory Cortex A15 a jsou vyráběny 28nm technologií.

Trochu v zákrytu byla i nová technologie od Texas Instruments, která vám umožní používat stylus poněkud volněji. Prozatím se objevuje stylus třeba u Samsung Galaxy Note 5.3 a 10.1, nebo také u Asus Padfone. Texas Instruments by ráda tuto technologii posunula do třetího rozměru.

3D stylus od T.I. využívá poměrně zajímavou technologii, která je postavená na principu ultrazvuku. Samotný stylus vydá ultrazvuk a tablet jej zachytává skrze čtyři mikrofony umístěné v rozích tabletu. Díky tomu nejenže tablet ví, kde se stylus nachází, ale také dokáže určit vzdálenost tohoto stylusu od tabletu. Nyní se můžete podívat na ukázku z MWC 2012, kde byl předváděn.

Tudíž se tato technologie spíše hodí pro modelování 3D objektů. Dokážeme si ji představit i u prezentace nebo ukázky nějakého 3D modelu. Zatím se jedná pouze o ukázku a technologické demo. Otázkou zůstává, jestli nějaký výrobce se odhodlá k zabudování 3D stylusu. Prozatím by připadal v úvahu asi jen Samsung, který uspěl s Galaxy Note (5.3 – 2 miliony prodaných kusů).

Zdroj: androidcentral.com

Exit mobile version