Dotekomanie.cz

Moneto: NFC pro každý Android a iPhone

Nemá Váš mobil NFC? Nevadí. Od teď nebudete muset čekat na nové modely s podporou této technologie. Společnosti DeviceFidelity a Spring Card Systems přicházejí s microSD kartou Moneto, která obsahuje NFC čip a anténu. Tato novinka byla vyvíjena několik let a je určena pro platby prostřednictvím systému MasterCard PayPass.

Moneto je již nyní dostupné pro iPhony v podobě pouzdra za 80 dolarů s 10 dolary pro platby. Moneto microSD karta pro mobilní telefony se systémem Android bude dostupná během několika týdnů za 30 dolarů. Instalace bude jednoduchá, vložíte tuto microSD kartu do mobilu a ještě nalepíte zvláštní štítek na baterii mobilu. Tato nálepka pouze napomáhá se signálem NFC. U obou verzí budete muset navíc nainstalovat aplikaci na mobil.

Na stránkách moneto.me se následně v Q2 2012 dozvíte, které smartphony s Androidem jsou podporovány. Samozřejmě se tento seznam bude neustále rozšiřovat a tak by se měl dočkat téměř každý. Jedná se o celkem významný krok u této technologie, který pomůže z rozmachem bezkontaktních plateb pomocí mobilu.

Zdroj: moneto.me, engadget.com

Exit mobile version