Dotekomanie.cz

Huawei Ascend P1 S – Nejtenčí číňan

Dalo se očekávat, že na letošní CES dorazí mnoho čínských výrobců se svými Android telefony. Co však nikdo nečekal, je představený model Ascend P1 S od čínské společnosti Huawei, která prodává své levné telefony i v České republice. Tento smartphone se může chlubit tenkým tělem, jehož tloušťka je pouhých 6,7 mm na nejtenčím místě telefonu.

Na trh se dostanou dvě verze s odlišným značením „S“, což znamená, že model bez této přípony bude mít něco málo větší tloušťku 7,7 mm, ale i tak je to stále skvělý údaj. Doposud jsme si mysleli, že na delší dobu zůstane králem Motorola Razr, jak vidno, tak čínský trh se učí rychle.

Pozadu nezůstává ani v ostatních parametrech, kde útočí na silné hráče jako Galaxy S2. Nabízí dvou-jádrový TI OMAP 4460 procesor o frekvencí 1.5 GHz. Pro dostatečné využití je mu nápomocna operační paměť 1 GB a 4 GB vnitřní paměti. Slušný grafický výkon zastává čip SGX 540. Telefon nedisponuje HD displejem, přesto si můžeme být jisti jeho kvalitami, protože se jedná o qHD Super AMOLED displej s rozumnou velikostí 4,3″ a rozlišením 540 x 960 px.

Potencionální zákazník nemusí mít ani strach o poškrábání, jelikož displej chrání Gorilla Glass. Fotoaparát je v tomto případě 8 Mpx s autofokusem umožňující nahrát video v rozlišení 1080p. Náhradou za blesk je LED dioda. Samozřejmostí jsou videohovory pomocí druhé kamery na přední straně telefonu. Určitě potěší přítomnost HDMI, které je součástí microUSB, konektor pro sluchátka a většina datových připojení. Telefon bude v prodeji s již aktualizovaným Ice Cream Sandwich v zatím neoznámeném datu za cenu odpovídající těmto parametrům.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version