Dotekomanie.cz

Dianne Hackborn: Na slovíčko s inženýrkou Googlu

Tato žena ráda mluví s komunitou a probírá různá témata okolo Androidu. V příspěvku na Google+ se rozmluvila na téma baterií a vliv smazání statistik o baterii na jejich životnost. Konkrétně se jedná o soubor batterystats.bin umístěn v data/system/.

Pokud často instalujete uživatelské ROM, tak právě Wiping Battery je součástí Recovery menu a doporučuje se provést při každé nové instalaci, avšak jak se dozvíte později, je to zcela zbytečné. Ti, co jej mažou jen z vlastní intuice jsou pak úplně vedle.

Mnoho lidí si myslí, že indikátor baterie v oznamovací oblasti je ovlivněn tímto souborem, ale pravda je někde jinde. V tomto souboru jsou uložena data o provozu nainstalovaných aplikací a jejich udržení během restartování nebo výměny baterie. Posléze jsou tato data využita k výpočtům o využití baterie v položce aplikace. Kupříkladu jsou zde uloženy informace o době zamknutí obrazovky a jasu. Tyto informace nemají žádný dopad na stav baterie nebo její životnost. Mazáním těchto údajů si určitě v tomto ohledu nepomůžete. Tímto je uzavřen další mýtus kolující okolo baterií.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version