Dotekomanie.cz

[Oficiálně] HTC Flyer dostává Honeycomb

Už jsme Vás informovali o tom, že se Android 3.X chystá na první tablet společnosti HTC – Flyer. Spekulace se změnili ve skutečnost a společnost rozjíždí distribuci aktualizace napříč Evropou.

Absence tabletové verze Androidu byla tomuto přístroji vyčítána hned od začátku. Tablet se totiž prodává s Androidem v telefonní verzi 2.3, který je obohacen o nástavbu HTC Sense. Výrobce ovšem hned na začátku prodeje aktualizaci slíbil a slovo dodržel. První, kdo se aktualizace dočkal, jsou majitelé tabletu ve Francii, kteří vlastní vyšší verzi (32GB  s 3G modulem). Ostatní verze se aktualizace dočkají brzy.

V naší republice zatím update není dostupný, ale určitě dorazí zanedlouho. Celý aktualizační balíček má 210 MB a tak je nutné počítat s větším přenosem dat, nejlépe přes Wifi.

Jak už bylo řečeno, nová verze operačního systému pro Flyer je tabletový Honeycomb. Jedná se o verzi 3.2 a HTC přibalilo svojí vlastní nástavbu HTC Sense. Nečekejte však žádné velké designové rozdíly mezi čistým systémem a systémem obohaceným o Sense. Přibyla však podpora pera HTC Scribe a bylo přidáno několik  známých HTC widgetů.

Jestli Flyer dostane i aktualizaci na Android 4.0 ICS, je zatím ve hvězdách, ale s určitostí víme, že rozhodně nebude v první vlně přístrojů společnosti HTC, které budou aktualizovány.

Zdroj: slashgear, phonearena


Aktualizace: Objevily se první informace o tom, že je update dostupný už i u nás. Pokud tablet vlastníte a aktualizace u Vás již proběhla, podělte se s námi o první dojmy v diskuzi.

Exit mobile version