Dotekomanie.cz

Mango: Jak vylepší fotoaparát

Aktualizace Mango se blíží a jednou z oblastí, kterou masivně zasáhne bude fotoaparát. Prodělá několik žádaných změn a nezapomnělo se ani na podstatná vylepšení možností sdílení. Některé již byli odhaleny a tak si můžeme ty nejdůležitější zrekapitulovat.

Již jsme Vás informovali o telefonech s WP 7 Mango, které by mohlo HTC představit na konferenci v Londýně a o uniklých renderech jednoho z těchto telefonů. To všechno napovídá tomu, že se oficiální uvedení Manga blíží a pozadu určitě nebudou ani ostatní výrobci jako je Samsung nebo LG, kteří zajisté také představí své nové modely s tímto operačním systémem.

Jak již bylo zmíněno, software fotoaparátu a celková práce s fotografiemi by se měl dočkat několika vylepšení. Začněme například u manuálního vybrání místa pro zaostření. Nyní budete moci v prostředí fotoaparátu kamkoli kliknout a telefon při pořízení fotografie doostří právě Vámi vybrané místo podobně, jak je tomu například u konkurence s Androidem. Další novinkou přímo ve fotoaparátu bude funkce uložení nastavení fotoaparátu. Po tom, co nastavíte fotoaparát a jeho předvolby na určité hodnoty, telefon by měl toto nastavení zachovat i do budoucna. Drobností, které si budou moci majitelé Mango telefonů všimnout je možnost vypnutí zvuku závěrky fotoaparátu.

Vylepšení by měla utržit i práce s fotografiemi, které pořídíte. Přibude například možnost označovat osoby na fotografii později, kterou později můžete nahrát na Facebook. Další vylepšení se týká práce s celými alby. Mango Vám umožní připnutí celého lokálního nebo jakéhokoli alba na Facebooku do základní Start obrazovky.

Také oblast sdílení již pořízených fotografií a natočeného videa se posune v Mangu zase o krok dále. Velkou novinkou bude možnost sdílení videa pomocí emailu, Skydrive nebo Facebooku, to dosud možné nebylo. Sdílení fotografií možné bylo, nyní však přibude možnost sdílet fotografie na Twitteru a vylepšeno bude automatické nahrávání pořízeních fotografií na Skydrive.

Na interakci se sociálními sítěmi Microsoft opravdu zapracoval a tak můžeme očekávat propojení s People Hub. Podobně jako u konkurenčního Androidu tak bude možné nahlédnout do Facebookového nebo Skydrive alba vašeho konkrétního kontaktu. Zárověn budete moci nahlédnout do obrázků vašich přátel v Pictures Hub.

Zdroje: windowsteamblog, wpcentral

Exit mobile version