Dotekomanie.cz

HTC a Dropbox: 5GB pro každého

Před nedávnem společnost HTC spojila své síly se společností Beats Audio. HTC nyní ovšem získalo další konkurenční výhodu. Výsledkem nové spolupráce s Dropboxem bude pro majitele smartphonů tohoto výrobce možnost využít až 5GB prostoru zdarma. Dropbox při tom normálně zdarma nabízí “pouze” 2GB.

HTC by tak mělo ve svých nových telefonech předinstalovanou aplikaci Dropbox, která ve chvíli, kdy se do ní daný uživatel přihlásí, přidá další 3GB prostoru ke stávajícím 2GB.

Prvním zařízením, které by mohlo být touto nadstandartní možností vybaveno, je již představený HTC Rhyme. Všechna další zařízení už by tuto výhodu měla mít standardně.

Tento krok společnosti HTC si můžeme vykládat několika způsoby. Kromě toho, že HTC získá další přidanou hodnotu ke svým telefonům, je zde možná souvislost s konkurenční službou iCloud, která nabízí pro své uživatele iOS zařízení také 5 GB prostoru pro dokumenty a další soubory zdarma. Naopak pro Dropbox by se konkurencí mohla stát služba Live Mesh / Skydrive, která zřejmě také chystá podporu pro chytré telefony a mohla by tak ohrozit majoritní postavení Dropboxu.


Podle nepotvrzených informací bude tato možnost dostupná i na současných HTC telefonech. Toto se nám ovšem nepodařilo ověřit.

Exit mobile version