Dotekomanie.cz

Jak na off-line Google Mapy [video]

Google nedávno spustil bezplatnou hlasovou navigaci pro ČR. Krátce na to internetem kolovaly zvěsti, že Google na léto chystá off-line verzi svých map a navigace.

Léto je zde a Google se skutečně vydal off-line směrem. Zatím sice nedošel tak daleko, jak bychom si možná přáli, ale pokrok to je. Nová aktualizace Google Maps pro Android umožňuje stáhnout mapové podklady pro off-line použití. Jak na to si ukážeme v dnešním krátkém videu.

 

Zatím je tato možnost v Labs, ale jak je někdy zvykem, tak i tyto rozšíření se občas stávají nativními funkcemi aplikací Googlu. Třeba jednou přibude možnost stáhnout mapy pro danou zemi.

Aktualizováno: Možná i vás jako první napadne otázka, zda je možné s takto uloženou mapou navigovat. Odpověď je prostá: zatím ne. I když zadáte navigaci či vyhledání trasy mezi dvěma body uvnitř uloženého území, aplikace (Mapy i Navigace) se stále potřebují připojit k internetu.

Google zřejmě věděl, proč je doplněk schovaný v Labs a není plnohodnotnou součástí aplikace. Můžeme doufat, že bude vývoj tímto směrem pokračovat…

Aktualizováno II (z diskuze): Počet stažených oblastí (tedy 16km čtverců) je omezený na 10. Musíte tedy pečlivě vybírat, ale jak jste mohli vidět na videu, s uloženými soubory se dá pracovat a nepotřebné můžete smazat.

Aktualizováno III: Google se funkcí pochlubil také oficiálně na blogu. Nová je snad jen ta informace, že uložené mapové podklady se po 30 dnech automaticky smažou.

Exit mobile version