Dotekomanie.cz

iPhone Mini/Nano výhoda pro Apple?

Nedávno se objevily spekulace, že společnost Apple, která stojí za velmi úspěšným mobilem iPhone, by mohla mít v plánu přijít i s menším verzí tohoto smartphonu. Nespekuluje se pouze o jedné menší verzi, ale rovnou o dvou provedeních Mini a Nano.

Tyto informace jsou pouze spekulativní a nikde se neobjevuje žádná zmínka o tom, jestli se jedná o pravdu a nebo jen o výmysl internetové komunity, která se pohybuje kolem mobilních telefonů. Na druhou stranu musíme podotknout, že Apple má prakticky dominantní postavení s jedním jediným mobilním telefonem. iPhone je pouze High-Endové zařízení, které je pro většinu lidí nedostupným zbožím hlavně kvůli ceně.

Pokud by se vrhla společnost do výroby menšího iPhonu Mini, tak by mohla zasáhnout přinejmenším střední příčku trhu s mobilními telefony a tak se pustit do přímého konkurenčního boje proti mobilním telefonů s Androidem. Tomu nasvědčují i poslední zprávy o tom, že Apple si zamluvil 60% světové výroby dotykových displejů. Nejen, že by šel do přímého konkurenčního boje, ale někteří analytici mluví i poloviční ceně za iPhone Mini, než je tomu tak u iPhonu s plnou velikostí.

Podle analýzy firmy Bernstein Research by mohl mít iPhone Mini obrovský dopad v pozitivním světle pro Apple. Z analýzy vyplývá, že by si společnost posílila postavení na trhu s mobilními telefony a tak by mohla adresovat svůj obsah až 6x většímu množství zákazníků. Z hlediska příjmů společnosti by si mohla polepšit dokonce  2.5x. Stanou se tyto telefony reálnými produkty, nebo se jedná pouze o výplod fantazie? A pokud by se Apple pustil do výroby menších a levnějších iPhonů, mají se stávající výrobci bát?

Exit mobile version