Dotekomanie.cz

iPad z karbonového vlákna?

Nynější doba je hlavně o patentech. Mnoho lidí sleduje nejnovější registrované patenty velkých firem. Jednou z nich je samozřejmě i Apple a podařilo se zachytit jejich nový patent na kompletně nové tělo pro iPad.

Ačkoliv hliník je značkou Applu, tak v budoucnu se jím může stát karbonové vlákno. Nynější verze jsou vyráběny z hliníku, ale to přináší větší hmotnost a o něco horší podmínky pro příjem Wi-Fi a dalších sítí. Karbonová vlákna, neboli uhlíková vlákna, v sobě neskrývají jen lehkost, ale i větší pevnost a tuhost. Záleží na způsobu výroby takového karbonového těla, kde je nutno dodržet velmi náročný výrobní proces při skládání uhlíkových vláken do nejrůznějších matic.

Takto vytvořené tělo nové generace iPadů by získalo lehkost, pevnost a lepší podmínky pro zachycení signálů mobilních sítí a Wi-Fi. Ale toto neznamená, že se hned vrhne Apple do nové technologie, pouze chce chránit své nápady. Bohužel technologie výroby karbonového těla je velmi náročná a není nejlevnější. Třeba se dočkáme karbonového iPhonu, ačkoliv ten stávající je ze skla.

Exit mobile version