Dotekomanie.cz

Android 2.2 není pro tablety

Android je fenomén naší doby a spousta z nás musí uznat, že se jedná o velmi dobrý operační systém pro chytré mobilní telefony. Takto byl původně plánován, ale aby svět mobilních zařízení odpověděl rázně na Apple iPad, začal doslova chrlit tablety s Androidem. Hugo Barra, Product Management Director u společnosti Google, oznámil, že ani nejnovější verze tohoto operačního systému, není pro určena pro tablety.

Android FroYo 2.2 nebyl nikdy optimalizován pro jakýkoliv tablet a je tím pádem především určen pro smartphony. Jedna ze světlých vyjímek je Dell Streak, ale o tom se můžeme hádat. Tím hlavním důvodem, proč není pro tablety, je, že není optimalizovaný samotný Android Market. Jednoduše řečeno, v tomto systému zatím chybí mechanismus, který by dokázal pracovat s tablety. Samotné aplikace z Android Marketu nemusí správně pracovat, jestli vůbec, na tabletech s FroYo. Takže se můžete setkat s aplikacemi, které mohou a nebo nemusí pracovat správně na daném tabletu.

Samozřejmě se nemusí bát uživatelé tohoto operačního systému, Google začíná pracovat na mechanismu pro Android Market, který vám nabídne ty správné aplikace pro váš tablet. S největší pravděpodobností prvním optimalizovaným systémem čistě pro tablety bude Android 3.0.

Exit mobile version