Dotekomanie.cz

Krize v Mobilmánii? – 0 zájem o blogaře

Poslední dobou, přibližně od stěhování Mobilmanie na nové místo se mi zdálo, že úroveň těchto mobilních stránek rapidně začala klesat. Jednak kvalita článků se oslabila, týden mobilně nemá svou úroveň a zájem o blogy klesl úplně. Koho by vlastně bavilo číst vlastní články , přepsané autory z redakce?

Blogy – zájem o ně nulový

Pro blogaře je důležitá návštěvnost a tím, že jsou blogy poslední dobou přehlížené autorům nedělá dobře. Pokud měl někdo motivaci blogovat o mobilní telefon a nějaká návštěvnost ho nezajímá, tak již nyní se jej nedočká a může to rovnou zabalit. My se snažíme blogovat o návštěvnost a to, že napíšeme článek, který poté vidíme o den poté napsaný jedním z redaktorů na titulní straně nám naší motivaci bere. Dokonce i blog Mobil(n)ovinek, který byl minimálně 3 krát do měsíce na titulce si může své zprávy číst přepsané někým z redakce a titulku už nespatří.

U blogů ještě zůstanu. Redakce nebo vedení stanovilo pro blogy jasný pravidla, kterou jsou nejspíše pouze pro parádu. To, že nechají blogu porušovat pravidla by možná až tak nevadilo, ale to že tento blog dají dokonce do výběru?

Nebudu jmenovat tento blog, stačí říci, že se jedná pouze o reklamní blog, který má zvýšit návštěvnost jiných stránek. Stránek kam utekl jeden z redaktorů SEmánie. Nevím zda zde není nějaká dohoda s redakcí, ale pravidla by měli platit pro všechny.

Zde jsou pravidla, která porušuje:

· blog není možné zneužívat ke stálé nebo opakované propagaci jiných webů, zejména komerčního charakteru

· je zakázáno využívat obsah blogů jako prostor pro reklamu

· obsah blogu nesmí být kopírován na jiné weby nebo naopak kopírován z cizích webů

Nebudu zde hodnotit kvalitu článků redakce a můj dříve oblíbený týden mobilně. Každý má svůj názor, jestli jsou na lepší úrovni nebo spíše na horší úrovni než byli. Ale vyzívám redaktory k profesionálnějšímu přístupu k blogařům a ne že jsme pouze kousek odpadu. Nemůžete se divit, že tento článek vznikl, jelikož jsem touto situací znechucen. Jsem rád, že to není pouze můj názor. Tímto přístupem tu za chvíli nebude blogovat nikdo.Děkuji všem, kteří mě podpořili k napsání tohoto článku.

Exit mobile version