Dotekomanie.cz

HTC mění displej – z OLED na Super LCD

Nedávno jsme Vás informovali o tom, jak si vedou mobilní novinky ve světě. V tomto článku se také poprvé objevila zmínka o problémech HTC s nedostatečnou nabídkou telefonů kvůli omezenému množství dotykových displejů od Samsungu. Samsung oznámil, že sotva stíhá uspokojovat své potřeby a rozšířený výrobních továren by mohlo být až začátkem roku 2011. HTC se tedy rozhodlo místo OLED displejů dát přednost Super LCD displejům od Sony.

Zde je úryvek z tiskové zprávy HTC:

Poptávka po našich telefonech je příliš vysoká (konkrétně po našich telefonech s 3,7 palcovým displejem), a proto nová technologie SLCD nám umožní tuto poptávku rychleji uspokojovat. SLCD displeje poskytují spotřebitelům srovnatelný vizuální zážitek na našich součastných HTC zařízeních s 3,7 palcovým displejem včetně výdrže baterie.

Super LCD technologie je velmi podobná IPS, kterou Apple používá v iPhone 4 a IPAD. Lepší sytost barev, lepší pozorovací úhly, lepší všechno.

Obě technologie jsou rozdílné a každá má své mouchy. Jednou je to životnost, jednou je to nárok na baterii a další odlišnosti. Jsem zvědav, zda to i nějak ovlivní cenu těchto zařízení a zda tato změna neodradí některé zákazníky. Jedno je ale jisté. Jihokorejci investují do nových továren, aby uspokojili i poptávku ostatních a zvládli vyrábět 30 milionů mobilních displejů měsíčně. Jaká technologie se Vám líbí více?

Exit mobile version