Dotekomanie.cz

Nová verze Facebooku pro dotykové mobily

Facebook je trnem v oku mnohým lidem, ale ještě více lidí jej využívá jako komunikační kanál. To že v poslední době prošla jeho standartní verze pro internetové prohlížeče mnohýma změnama si všiml každý.
Ale dost lidí si zvyklo na jeho mobilní verzi, kterou můžete nalézt na adrese m.facebook.com. Samozřejmě, že dost lidí využívá i speciální aplikace, takzvané mobilní klienty pro mobilní telefony, které jsou dostupné pro všechny platformy.
m.facebook.com
Bohužel tato stará verze mobilního facebooku není oku lahodná. Osobně si myslím, že je to dost strohé. Ale jak se vyvíjí mobilní telefony, tak se začíná něco dít i s mobilní verzí FB. Každý jistě zaznamenal rozmach dotykových mobilů. Donedávna takový mobil stál přes 8 000 Kč, ale dnes se dá pohodlně sehnat i za 3 500 Kč (samozřejmě že nový). A proto facebook má verzi mobilního FB pro dotykové mobily.
Sami si můžete tuto verzi vyzkoušet na adrese touch.facebook.com a je totožná s verzí pro iPhone iphone.facebook.com. Jak si můžete všimnou, tak grafika je jemnější, změnilo se i rozložení a navigace. Musím uznat, že tato verze je daleko pohodlnější než ta obyčejná. Ale můžete ji vyzkoušet i na PC, funguje celkem dobře a hlavní je, že se jedná o nepřeplácanou verzi.
Exit mobile version