T-Mobile si pohrává s eSIM

T-Mobile si pohrává s eSIM
2017-02-01T07:50:00+02:00
• 1. 2. 2017

Zdroj: T-Mobile

3

Jednotlivé mobilní technologie jdou neustále kupředu, ale jedna součástka se až tak moc nemění, pakliže nepočítáme jen velikost. Tím myslíme samotnou SIM kartu, která sice prošla vývojem, ale stále je zapotřebí k provozu nejen smartphonu na mobilní síti. V zahraničí se již běžně provozují zařízení s takzvanou eSIM (embedded SIM), ale T-Mobile se posunul dále v používání.

T-Mobile se připravuje na plošné nasazení eSIM a testuje další možnosti v této oblasti. Konkrétně se podařilo vzdáleně vzdáleně aktivovat eSIM. Vše je založeno na standardu GSMA, přičemž operátor spolupracuje se společností Samsung na samotném testování.

Konkrétně je nová eSIM testována u tabletů s upraveným firmwarem s využitím technologie Remote SIM Provisioning Phase 2. Další partner Oberthur Technologies dodává speciální čipy pro eSIM a další technologie pro vzdálenou správu.

Systém stojí na společné platformě skupiny Deutsche Telekom, na niž jsou napojeny lokální systémy T-Mobile a operátorem vyvinutá rozhraní pro vzdálenou manipulaci s vestavěnou kartou a testování chodu celého řetězce.

Operátor vidí využití hlavně u internetu věcí, nositelné elektroniky a třeba zmiňovaných tabletů. Zatím nepadlo ani jedno slovo o nástupu mobilních telefonů s eSIM. Snad tímto směrem nejen tento operátor směřuje a brzy už nebude potřeba vkládat do zařízení plastový čtvereček s čipem.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Kulisek Kulich

1. 2. 2017, 8:33

A v čem nová eSim má hlavní přednosti? A do kterých mobilů půjde vložit?

Přemysl Vaculík

VIP 1. 2. 2017, 9:39

Jak je napsáno v článku, eSIM bude zejména v zařízeních zapadajících do kategorie Internet věcí a případně tabletů, do mobilů asi dlouho ne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat