YouTube se pokusí vypořádat s nenávistnými komentáři

YouTube se pokusí vypořádat s nenávistnými komentáři
2016-09-23T07:50:50+02:00
• 23. 9. 2016
1

Sociální video síť YouTube se trápí s častými nenávistnými komentáři. Většinou se jedná o urážky tvůrců videa či jiných komentujících. V současnosti funguje možnost nahlášení závadného komentáře nebo spamu, avšak YouTube se pokusí novým program YouTube Heroes podnítit lidi k tomu, aby se nebáli nahlásit závadné komentáře.

youtube_heroes_1474457973911-jpeg

Účastníci programu budou zvaní Hrdinové YouTube a budou vytvářet lepší prostředí na této sociální síti. Kromě nahlašování komentářů budou vybízeni i k překládání či korekci titulků, nebo aby odpovídali na otázky na fórech spojených s YouTube. Google, majitel YouTube, si od tohoto počinu slibuje rychlejší moderování diskuzí pod videi a celkově změnu prostředí k lepšímu. Samotní Hrdinové však nebudou moci smazat komentáře automaticky. Tato možnost stále zůstane v rukou zaměstnanců YouTube, kteří budou reportované komentáře kontrolovat.

Co zato snaživci dostanou?

Každý uživatel se může přihlásit do programu na této adrese. Na tzv. Hrdiny čekají různé odměny, které se jim budou otevírat postupně při zvyšování uživatelské úrovně. Pro novou úroveň potřebujete tisíc bodů (jeden reportovaný komentář = jeden bod). V každém levelu uživatele čekají odměny. Ty však nejsou nijak lákavé.  Uživatel získá při zvyšování levelu například lepší možnosti reportování, možnost četu s dalšími účastníky či pozvánky na video workshopy, kde se budete učit o YouTube.

Projekt sám o sobě je dobrou myšlenkou a plánem, jak udělat YouTube lepší, avšak samotná motivace pro reportování je nadmíru slabá, až směšná. Však posuďte sami na přiloženém videu.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Spíš by to měli nazvat YouTube Snitchers…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat