Google spustil App Preview Messaging

Google spustil App Preview Messaging
2016-09-26T07:10:42+02:00
• 26. 9. 2016

Zdroj: Google

Pokud jste v průběhu minulého týdne vyzkoušeli aplikaci Google Allo, mohli jste si všimnout, že s kamarády musíte v Allo komunikovat pouze s touto aplikací. V případě, že ji druhá strana nemá, musí si Allo stáhnout. Google nově zavádí funkci App Preview Messaging, která se k uživatelům dostane skrze aktualizaci služeb Google Play .

Jedná se prakticky o to, že i když druhá strana nebude mít v telefonu nainstalovanou stejnou aplikaci jako vy, tak i přesto vám může na zprávu odepsat, aniž by si musela stejnou aplikaci stáhnout. Google se snaží zjednodušit komunikaci mezi uživateli v době, kdy každý používá různé komunikační platformy.

preview-message-google-services

Jak jsem zmínil v úvodu článku, aktualizace se týká pouze služeb Google Play. To znamená, že App Preview Messaging je dostupný pouze pro majitele Androidů. Celý systém se ale páruje i na komunikační nástroje odeslané z operačního systému iOS.

I přes tuto novinku jsme stále na kilometry daleko od toho, abychom na veškerou komunikaci mohli používat pouze jednu aplikaci. Je nicméně velmi pozitivní to, že se Google alespoň pokouší toto prostředí trochu změnit.

logo-app Google Allo Google Inc. Zdarma ANDROID

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat