Google uvedl Chromecast 2 a Chromecast Audio

Google uvedl Chromecast 2 a Chromecast Audio
2015-09-29T19:10:04+02:00
• 29. 9. 2015
7

Chromecast je malé zařízení, které jednoduše promění obyčejnou televizi v chytrou. Celkově se již prodalo přes 20 miliónů zařízení. Dnes jsme se dočkali konečně pokračování v podobě dvou modelů.

 Screenshot_21

V rámci vylepšení Chromecastu došlo na rozšíření konektivity na WiFi 802.11 ac. Díky tomu lze pohodlně přehrávat jakýkoliv film ve Full HD.

Specifikace:

  • 51,9 × 51,9 × 13,49 mm (bez kabelů a příslušenství)
  • Zvukový kabel: 146 mm
  • Napájecí kabel: 1,75 m
  • hmotnost: 30,7 g (Chromecast Audio), 39,1 (Chromecast 2.0)
  • Wi-Fi 802.11ac (2,4 nebo 5 GHz)
  • Chromecast 2.0: Full HD

Druhá novinka je Chromecast Audio. Díky ní můžete jakýkoliv reproduktor napojit do své sítě a posílat do něj hudbu z mobilního zařízení. Zajímavostí je, že můžete synchronizovat více těchto zařízení, díky čemuž lze docílit, že se přehrává jedna skladba ve všech místnostech.

Screenshot_23

Samozřejmě si nové zařízení zaslouží i novou aplikaci, která bude dostupná v následujících týdnech. Aby celkový prožitek byl ještě lepší, zakomponovali novinku Fast Play, která má zajistit rychlejší reakce a zejména přehrávání bez čekání.

Screenshot_24

V rámci Chromecastu Audio byla představena spolupráce se Spotify, který získává oficiální podporu. Nový Chromecast a Chromecast Audio budou stát 35 dolarů.

Screenshot_25

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Janda Josef

8. 10. 2015, 13:40

Chromecast 2 mám od včerejška, zatím v tom tápám.Nová aplikace bude až v příštích týdnech, to nemohli dát současně?

Zdeněk Ambruz

30. 9. 2015, 12:53

Tohle melo být jedno zařízení s obema funkcema.. Takhke na nic

OndrejLacuska

29. 9. 2015, 20:32

Docela me zarazi ze maji oba stejnou cenu. Pritom audio je v podstate jen orezana klasicka verze. Kdyz na to prijde i tu „klasickou“ muzu bodnout do HDMI portu na audio receiveru a fungovat uplne stejne. U te klasicke navic ale mam moznost streamovat i video/hry, coz je podle me velke plus. Osobne bych to videl tak na 20USD vs 35USD vzhledem k funkcim, ale jelikoz se rozhodli 35USD pro obe verze, tak me to docela zklamalo. Vyuzil bych samozrejme i audio verzi, ale vuci te klasicke mi nenabizi v podstate nic navic. To audio dostanu i bodnutim do toho receiveru, ale verim, ze se najdou taci co verzi audio oceni.

Petr Vaněk

29. 9. 2015, 19:57

Může mi prosím někdo říct, jaký je bude rozdíl mezi chromecast audio a bluetooth recieverem? Dle mě pouze wifi/bt a 1000/300 Kč. Kvalitativně je to na stejno.

Přemysl Vaculík

VIP 29. 9. 2015, 20:08

BT posílá vše, tudíž i notifikace a podobně. V tomto měl Google pravdu, ruší to. Chromecast Audio ale pracuje na WiFi a díky tomu se přenáší jen to, co chci. Navíc může kdokoliv ovládat + větší dosah.

Zbynek Stekl

29. 9. 2015, 21:32

Určitě lepší kvalita a možnost přenášet vyšší bitrate a třeba i 5.1 a více. Osobně hledám něco takového do auta, protože bluetooth se na to moc nehodí :-/.

Petr Krejci

30. 9. 2015, 18:43

Zakladni rozdil je ten, ze BT receiver prijima pouze AUDIO data, prevadi je na analogovy signal. Tj. Komunikace s Google Music nezajistuje BT receiver. Kdyz prehravani spustite z mobilu. Tak mobil pres internetove pripojeni stahuje hudbu z Google Music, dekoduje ji, posle pres BT do receiveru, ktery ji prevede na analog, pripade zesili a posle do beden.
Vypnete mobil, vypne se hudba.

Naproti tomu ChromeCast funguje jako pocitac, ale bez ovladacich vstupu pro cloveka. Chybi klavesnice, mys, … Ma pouze sitove pripojeni a vystup na obrazovku. Je ovladan jinym zarizenim pomoci site.
V mobilu zadate prikaz pro prehrani hudby z Google Music na CC, pripadne videa z YOUTUBE. ChromeCast se sam spoji s Google servery, a zacne prehravat.
Vypnete mobil, hudba, video jede dal.

Mam stary kvalitni zesilovac, ale bez digitalnich vymozenosti. Pro me je ChromeCast Audio jako stvoreny. Pripojim analog kabelem k receiveru a frcim …

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat