iPhone 5S – odemknutí bradavkou a zkopírování otisku videa

iPhone 5S – odemknutí bradavkou a zkopírování otisku [videa]
2013-09-24T10:00:28+02:00
• 24. 9. 2013
1

Pokud někdy sledujete detektivní seriály a filmy, tak většinou můžete vidět, jak za pomocí prášku odhalují otisky prstů na místech, kde se stal zločin. I o něčem podobném se uvažovalo v případě okopírování otisku prstu, který používá majitel pro odemknutí iPhonu 5S. Ovšem němečtí hackeři na to šli poněkud moderněji.

Nemuseli používat poměrně starší metody. Stačilo otisk vyfotografovat lepším fotoaparátem a následně vytisknout na tenkou fólii. V podstatě použili dostupnou technologii pro okopírování otisku. Na videu níže můžete vidět, že v podstatě se takto jednoduše mohou dostat přes biometrické zabezpečení nejnovějšího zařízení od Applu.

Samotná senzor ale zvládne i jiné části těla. V Číně se našlo několik koumáků, kteří se rozhodli pro odemykání iPhonu použít vlastní bradavku. iPhone 5S reaguje poměrně dobře a pokaždé se odemkne. Pokud se tedy bojíte o své otisku, tak můžete použít i jiné části těla, které máte pod větší kontrolou.

Zdroj: ccc.de

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jiří Doubravský

24. 9. 2013, 19:41

snad ani apple netvrdíl že zabezpečení jen pomocí biometrických údajů je nějak vysoké. Pokud chcete vstup opravdu zabezpečit musíte kombinovat všechny tři metody „what you think“ – například heslem nebo gestem, „what you are“ například sitnice nebo otisk prstu a „what you have“ například zasláním potvrzovací sms na váš druhý telefon. Proč být ale takhle paranoidní v případě kdy prakticky o nic nejde :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat