Apple vs Samsung: Zásadní rozhodnutí britského soudce

Apple vs Samsung: Zásadní rozhodnutí britského soudce
2012-07-19T04:00:51+02:00
• 19. 7. 2012
34

Britský soudce Colin Birss se asi zapíše do dějin nukleárních patentových sporů. Před týdnem jsme vás informovali o jeho rozhodnutí ve sporu mezi společnostmi Apple a Samsung. To jsme si dovolili označit za šalamounské. Zřejmě má tento soudce pořádnou dávku kuráže, jelikož jeho další rozhodnutí je opravdu netradiční.

Apple-Vs-Samsung

Než se dostaneme k samotné novince v celém sporu, musíme uznat, že soudce Birss se opravdu zapíše do dějin. Ve stejném sporu se rozhodl, že společnost Samsung došla k újmě, a tak se Apple musí veřejně omluvit. Doslova to připomíná plácnutí přes prsty, protože Apple musí dle rozhodnutí uveřejnit na svých webových stránkách ve Velké Británii text:

Samsung did not copy the iPad design for its tablets.
(Samsung neokopíroval design iPadu u svých tabletů)

Tuto zprávu musí nechat na svých stránkách po dobu 6 měsíců. To ale není vše. Navíc musí stejný text uvést v britských tištěných novinách a magazínech. Kromě toho musí Apple uvést, že se jedná o reklamu pro Samsung. Soudce se k tomuto rozhodnutí vyjádřil, že Apple má tímto způsobem napravit poškozenou pověst Samsungu.

samsung-did-not-copy-the-ipad

Zdroj: 9to5mac.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

To už je rovnou na místě otázka, proč Apple začal používat 8 megapixelový foťák a dvoujádrový procesor až po Samsungu a to je jiná úroveň, než nějaká nabíječka.

32. Otázka zní spíše, proč by nemohl?

31. Stale vystava ta hlavni otazka proc Samsung zacal pouzivat tuto nabijecku pote co ji zacal pouzivat Apple? Az po zodpovezeni teto otazky, coz muze udelat jen Samsung jsou relevantni ostatni otazky.

Zrovna ta nabíječka je úplně nejsměšnější argument, co někdo může použít.
1) má někdo důkaz, že to je design apple?
2) to, že to dává ke svým zařízením neznamená, že ten desing vymysleli oni.
3) ani bych se nedivil, kdyby mezi kolíky bylo napsáno Made in China. A jak má apple ve zvyku jistě by tam dal Designed in California. Je tam něco takového?
4) stejná nabíječka se dá na DE sehnat i s kabelem pro iphone za $4
5) nenapadlo někoho, že to prostě jen dělá jedna továrna v číně a buď to nalakuje do černá, nebo do bílé?

PS: zásadní je Designed in California nebo jak to apple na snad KAŽDÉM svém designu má. Pokud to tam není, smolík, je to čínská srajda v případě obou výrobců.

Já se zastávám toho, čí přístup je mi sympatičtější. Kdyby se takhle arogantně choval Samsung, taky se mi to líbit nebude, ale on je svým přístupem nad věcí a proto na straně Samsungu stojí velká většina lidí. A já opravdu nehodlám hledat, jaký zástrčky v americe používá htc nebo Motorolla.

27. Po vyroku soudce ze, „Galaxy Tab není tak cool jako iPad“
to bude hodne zajimave, ale nevim proc tohle info vynechalo tolik webu preferujicich Android, kdyz ve zdroji to je.

Aby podtím nebylo napsano „Ipad je tak cool, ze nejde okopirovat“.;-) joke

„A co samsung dělá?“

To, ze vezme jak ty rikas praktickou nabijecku a zmeni ji na skoro stejnou jako zacal po zmene pouzivat Apple pro iPhone. Proc to Samsung dela? Proc nezustal u puvodni a musel to zmenit a jeste tak aby bylo hned jasne, ze kopiroval tu od Apple.

Geary ty tady mluvíš o „ovcovitosti“ ale jak to tak čtu, tak ty se musíš pokaždé zastat samsungu.. To mi připomíná.. jak to bylo? Jo, ovcovitost.. Nakonec vymýšlíš argumenty, které jsou fakt k smíchu (viz standard US nabíječky)

Jinak soudce si fakt troufá, tohle bude podle mě Apple hodně štvát, celejch 6 měsíců.. Docela si dokážu představit jak po představení iP 5 budou chtít mít plnou úvodní stránku lákající na novej iPhone a nad tím bude napsano „Samsung neokopíroval iPad“ :D

A co samsung dělá? Má desítky tvarů zástrček z nichž je jedna podobná, když se podívám na zástrčky různých spotřebičů co mám doma, tak jsou taky skoro stejný a přitom jsou od různých značek. Mně spíš udivuje, že někdo tohle řeší, vždyť je to uplně trapný. Sám teď nic od samsungu nemám, mám htc a iPad, akorát k htc používám v práci nabíječku samsung a můžu říc, že je praktičtější, než ta od iPadu a htc.į

ja taky neznam nikoho kdo by se tim kochal, ale pak nechapu proc to samsung dela;-) a jeste tak napadne

Pokud myslis tu sjizdeci stavovou listu, tak ta je fakt okopcena, ale tam neznam firmu, ktera by ji prvne pouzila, protoze jsem to mel uz na Windows mobile telefonu s nejakou upravenou ROMkou a to jeste nebyl iOS ani Android;-)

Samsung má stále spoustu různých nabíječek, proboha nabíječka je špagát, který slouží k nabíjení, každý to z krabice vytáhne a použije. Já naznám nikoho, kdo by se kochal designem zástrčky. Možná že se někteří úchyláci nad tím ukájejí, fotí si je a mají na to záložky v prohlížeči, ale osobně neznám nikoho. Je pro tebe problém přiznat, že Apple zkopíroval například lištu?

22. vnitrek si muzes rozlozit jak chce uz se videl ruzna reseni

navic samsung to udelal uplne zamerne predtim mel uplne tvarove jine nabijecky, ale nevim proc je to pro nektere problem priznat

11. Ano ale kdyz vnitrek ma v rozpolozenej do krychle, tak asi tezko k tomu budu vyrabet kulatej obal, jen abych se nikomu nepodobal, proboha, je to jen nabijecka, ja nevim, co v tom vsichni vidite…za chvilu reknete, ze pouziva stejnej prumer kabelu jako Apple ?

Nezdá se mi ,že by ti to bolo fuk, takhle se prát za Apple chce slušnou dávku ovcovitosti. Srandu z toho mám já, tohle je opravdu dokonalé zesměšnění Applu.Jen tě upozorňuju, že mám sám iPad3, a zrovna z té nabíječky by si nikdo příklad brát neměl. Je to těžký a v zásuvce to pořádně nedrží, to nabíječky od samsungu drží příkladně.

18. Trotla si vyprosuji, zvlaste od nekoho, kdo dela, ze zna americky trh. Standard je napeti a poloha vidlic, ale design nabijecky ma kazdy jiny. Tedy krome Samsungu. Podivej se na HTC, Motorolu z te doby. Ani jedna nabijecka neni stejna ba ani vzdalene nevypada jako ta, co ma Apple a Samsung. Stale se tu bavime o US trhu, jen kdyby te napadlo opet argumentovat, ze ty jsi ji nikdy nedostal. A svadet to na jednu tovarnu? Huh. Je to minulost, ale Samsung jednoduse vyuzil slavy konkurence, aby se prizivil. Je to sice byznys, ale ja osobne rad hraji fairplay.

A k te tve 13. ano iPhone-feel-like zalezitosti typu podobna nabijecka, podobny vzhled (stale mluvime o te dobe SGS) podobne vypadajici menu na reklamnich materialech, nemluve o iOS ikonach v Samsung storech, to vse ma vliv na budouci prodejnost.

Nikde Samsung neurazim, ale je az vtipne, jak nekteri bijci musi okamzite dokazovat opak nebo urazet. V podstate je mi to fuk, jen mi to obcas neda a musim reagovat, kdyz nekdo vypusti do sveta blabol, ktery nema ani nicim podlozen.

18. „To má svůj důvod, že ty nabíječky tam vypadají takhle, tenhle tvar není Applu, to je tamní standard.“

lol

standard jsou jen ty placate koliky

Taky nevim co je nam do USA, ale par mistnich fanatiku je vzdy nasranych, kdyz Apple nehoho zaluje, a kdyz zase prohraje nebo zaluje nekdo Apple tak maji ukrutnou radost, ale taky nechapu proc, kdyz nam je to v evrope u zadele.

Aha, dobře, že ty odkazy schováváš, teď vidím, že jsou jiné i z dalších úhlů.A co je nám vlastně do USA? To má svůj důvod, že ty nabíječky tam vypadají takhle, tenhle tvar není Applu, to je tamní standard.

Tak, kdyz napisu, ze ta nabujecka je z USA a pak geary napise, ze ji nikdy nedostal, tak jsem mu napsal, ze asi nekupuje v USA.

Nevidim v tom zadne prudeni proste fakt.

a co je toto za popisky mezi koliky?
http://iphoneroot.com/wp-content/uploads/2011/09/power-adapter-6.png

freddy158158

19. 7. 2012, 11:15

ty si nedáš pokoj..tak si nakupuj v USA a neprud tady…a hlavně by jablečná nabíječka se neměla prodávat u nas…není na ní,oproti samsungu jasný puvod a popis napětí..není to náhodou v rozporu s ČSN normou? :P

13. tak asi nenakupujes v USA ;-)

Někdo se hodně snažil vyfotit to z takového úhlu, aby to vypadalo podobně, přesto vidím jasný rozdíl, tak že nejde jen o přebarvení. Samsung má spoustu různých tvarů nabíječek a tuhle jsem nikdy nedostal. Trochu mi chybí motiv, co by z toho samsung měl, že má podobnou nabíječku, to jako zvyšuje prodeje nebo co?

freddy158158

19. 7. 2012, 9:43

Lukas1107: .. vždyt je uplně jiná…je černá a má na sobě nápis „samsung“ … nebut uskoprsej :D

Ty nabijecky jsou z USA.

10.Tak nabijecku dostanec treba do koule kdyz budes chtit, neni tam nic omezujiciho tvarove, takze tvar je jen na zadavateli.

K tem nabijeckam, nikdo nikde nerekl, kde si tito dva vyrobci nechavaji nabijecky vyrabet a ani jestli je nevyrabi jeden vyrobce, jinak dalsi moznost ze typ konstrukce techto nabijecek je proste ctvercovy a jaky jiny obal by jste na ne vymysleli? btw. pokud dobre vidim, Samsung ma mensi radius hran….ne ze bych je videl nekde prodavat….

Poslyšte, vy už jste jako apple, taky chcete mít patent i na kulatý kruh a hranatý čtverec? :)

Originální Samsung nabíječka (aspoň já ji dostal k SGS II :) vypadá takto:

http://www.gindart.com/buy/original-samsung-galaxy-s-2-i9100-useu-travel-ac-wall-charger-p-2536.html

Říkám pořád, že Samsung nikdy nic nekopíroval, teď je to potvrzené a potupná omluva je na místě. Jediné v čem kdy byla podoba, byl půdorys prvního galaxy s a iPhonu 3gs, ale když se podívám dnes na sgs3 a iPhone4s, tak jsou od sebe na hony vzdálené. A je vidět, že čím víc je samsung odlišný, tím lépe se prodává. CrackonoS, nechtěl bys náhodou, aby se soudili o to, že Samsung má vidličky na zástrčce stejně daleko, jako Apple? Prober se a nebuď takovej trotl.

4. Samsung byl vzdy kopirka co si pamatuju vyrobky z 80. a 90. let bez kopirovani by nebyl tam kde je ted.

Víc takových soudců by jistě nebylo na škodu. :-D

Musim uznat, ze trest je to zatracene originalni a potrebovala by ho nejedna spolecnost.

O sporu si ale myslim opak, ale to je na jine povidani :-) Kazdopadne se divim, ze zadny ze sporu se treba vubec netyka prislusenstvi: nabijecky, 30pin kabelu, ktere jednoduse Samsung jen prestrikal na cerno, nemluve o objeveni noveho zpusobu baleni telefonu a tabletu od jisteho data, vse ciste nahodne.

Apple má patent i na omluvu :D

je to borec, som sa pobavil. Konecne niekto s rozumom, zvlast po dnesnej sprave o patente Applu na zasuvacie listy.

freddy158158

18. 7. 2012, 22:26

obrázek Bárta je super :XD

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat