Dotekomanie.cz

Sony představilo novinky Xperia 1 V a Xperia 10 V

Xperia 1 V camera main 169 7000x3938x

Zdroj: Sony

Sony prošlo změnou, která se dotkla i divize starající se o mobilní telefony. Každý rok se dočkáme jen tří modelů, ale zjevně to stačí. Firma pokračuje ve své strategii a dnes jsme se dočkali rovnou dvou novinek Xperia 1 V a Xperia 10 V. Chce tak nabídnout top model a dostupný mobil střední třídy.

Xperia 1 V a Xperia 10 V

Xperia 1 V bude na následující rok tím nejvybavenějším smartphonem Sony, čemuž odpovídá i použití procesoru Snapdragon 8 Gen 2. Samozřejmě nesmí chybět pověstný displej se 4K rozlišením. Sony je tak stále jedinou společností, která nabízí takové množství pixelů na zobrazovacím panelu. Sice se dalo očekávat, že firma půjde cestou evoluce, ale netýká se to jen výkonu.

„Potřeby našich zákazníků jsou vždy na prvním místě našeho vývoje produktů a možnosti pro fotografování a natáčení videí pomocí Xperie 1 V jsou neomezené.“ říká Gildas Pelliet, ředitel IP&S, Sony Europe, „Jako náš vlajkový smartphone nabízí lepší úroveň tvorby obsahu, zážitky ze sledování, herní výkon, výdrž baterie a zvukové možnosti.“

Zdroj: Sony

Sony se zaměřilo na fotografické schopnosti, což se například odráží na foťáku se zoomem 85-125 mm. Zde se firma zaměřila i na menší zkreslení při portrétních fotkách. Hlavní snímač používá inovovanou technologii a navíc je 1,7x větší než u předchozího modelu. Můžeme se tak těšit na lepší zachycení snímků i za zhoršených světelných podmínek.

Samozřejmě se nezapomnělo na nejrůznější softwarové funkce, zejména se zaměřením na fotografické možnosti. Sony se v podstatě rozhodlo začlenit více ze své divize Alpha. Nabízí se tak například Real-time Eye AF, Real-time AF, profil S-Cinetone a další. Ve zbylé výbavě nechybí bezdrátové nabíjení, odolnost vůči vodě a stereo reproduktory.

Druhým představeným modelem je Xperia 10 V, cože je mobil střední třídy, který by i tak potřeboval trochu více inovace, nebo spíše aktuálnější hardware. O výkon se zde totiž stará Snapdragon 695, což není zrovna nejnovější procesor. U tohoto modelu je Sony trochu tajemné, jelikož v tiskové zprávě nezmiňuje konkrétní specifikace zadní fotografické výbavy. Jen uvádí, že se nabízí foťáky s ohniskovými vzdálenostmi 16 mm (F2,2), 26 mm (F1,8) a 54 mm (F2,2).

Zdroj: Sony

Ceny

Specifikace Xperia 1 V

Specifikace Xperia 10 V

Specifikace byly aktualizovány dle zveřejněných dat na stránkách výrobce.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version