Dotekomanie.cz

Motorola Edge 40 oficiálně představena, míří do vyšší střední třídy s cenou 14 999 Kč

2023 MOTOROLA EDGE40 ATL GALLERY SHOOT PROFESSIONAL PHOTOS 43 1800x1200x

Motorola Edge 40; Zdroj: Motorola

Nedávno Motorola představila svůj nejnovější top model a dnes zde máme základní verzi, tedy smartphone Motorola Edge 40. Asi byste si řekli, že bez přívlastku Pro se i tak bude jednat o top model, jen s trochu osekanými specifikacemi, ale ve skutečnosti se spíše jedná o model střední třídy, tedy té vyšší.

Motorola Edge 40 Pro je nejnovější top model

Motorola Edge 40

Co se týče vlastností, tak se díváte na mobil se zakřiveným displej s integrovanou čtečkou otisků prstů, voděodolností, stereo reproduktory a také je k dispozici bezdrátové nabíjení. Takový popis by odpovídal kdejakému top modelu, ale při bližším pohledu na specifikace je jasné, že míří do nižších příček.

Motorola Edge 40; Zdroj: Motorola

O výkon se zde stará procesor Dimensity 8200 od Mediateku, který má dostatek výkonu i pro nejnáročnější hry. Rozhodně bude dostačovat každému uživateli, byť není ten nejlepší od tohoto výrobce. Změny proběhly i v oblasti focení. Ze zadní strany byl odebrán foťák se zoomem a také se snížilo rozlišení foťáku pro ultra širokoúhlé záběry. Běžný snímač si zachoval 50MPx rozlišení a optickou stabilizaci obrazu. Přední foťák má také nižší rozlišení oproti Motorola Edge 40 Pro, i tak se může chlubit 32 MPx.

Motorola šetřila i u operačních pamětí a úložiště, jelikož došlo na použití o něco starších technologií. I tak by zde neměl být problém s výkonem. Motorola Edge 40 se v České republice bude prodávat v barvách: Nebula Green a Eclipse Black. Cena byla nastavena na 14 499 Kč.

Specifikace

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version