Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Note, Nord, Oppo, Edge

mobily 1280x720x

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí týden: Nově v českých obchodech – Note 12, C55, A2 a G23

Oppo A78 5G

Na český trh přichází novinka od společnosti Oppo, která byla představena minulý měsíc. Vzhledem k samotným specifikacím bychom očekávali o něco menší cenu, ale je pravděpodobné, že dojde ještě ke snížení, jakmile mobil zařadí do prodeje více obchodů.

Specifikace Oppo A78 5G

Redmi 12C

Na druhou stranu je u nás dostupný levnější prosincový model Redmi 12C. Ten může konkurovat modelu výše, pokud tedy nepotřebujete podporu pro 5G sítě.

Specifikace Redmi 12C

Redmi Note 11S

Z nějakého důvodu se v česku objevil model Redmi Note 11S bez NFC. Ten byl uveden před rokem. I tak má poměrně zajímavé specifikace vzhledem k ceně těsně nad hranicí pěti tisíc korun. V porovnání s Oppo výše nabízí více, byť bez 5G a NFC.

Specifikace Redmi Note 11S

Redmi Note 12 Pro 5G

Další obchod zařadil do nabídky nejnovější model série Note od Redmi. Tentokrát se jedná o konfiguraci s 6 GB RAM a 256GB úložištěm. Cena je nastavena těsně nad hranicí devíti tisíci korunami.

Specifikace Redmi Note 12 Pro 5G

Motorola Edge 40 Pro 5G

Tento měsíc představený top model od Motoroly je k dostání v českých obchodech. Se svými specifikacemi může konkurovat ostatních mobilů, i cena je nastavena optimálně.

Specifikace Motorola Edge 40 Pro 5G

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

I přes dlouhý název, je OnePlus Nord CE 3 Lite 5G relativně zajímavý model, který zapadá do střední třídy. Jde v podstatě do přímého konkurenčního souboje s modelem Redmi Note 12 Pro. Chybí zde ale například OIS nebo došlo na použití LCD panel.

Specifikace OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

Exit mobile version