Dotekomanie.cz

HMD Global po 2 letech probouzí tlačítkovou Nokii 105

Zdroj: HMDGlobal.com

Zdroj: HMDGlobal

Proslulá mobilní značka Nokia pod křídly firmy HMD Global původem z Číny aktualizuje svoji nabídku klasických telefonů s fyzickými tlačítky a rovnou přináší vylepšený model nesoucí označení 105 4G (2023). Telefon se po téměř dvou letech dočkal řady vylepšení, které pochopitelně ocení pouze nejméně nároční uživatelé. V portfoliu přímo vystřídá Nokii 105 4G z června roku 2021.

Jednoduchý základ

Nejvýraznější proměnu za sebou má baterie, která narostla do velikosti 1 450 mAh a výrazně se podepíše pod prodlouženou výdrží zařízení. Dále výrobce spíše jen pootevřel dveře možnosti poslechu hudby, protože nově přidávají podporu 32GB paměťových microSD karet nebo funkci Bluetooth 5.0.

Zdroj: Gizmochina

Příjem FM rádia je možný bez připojených sluchátek do 3,5mm audio jacku. Nesmíme vynechat ani praktickou svítilnu, dual-SIM, mobilní platby přes službu AliPay pomocí QR kódů a předinstalovanou hru „Snake“, kterou u předchůdce zcela vynechali. Ve výbavě si naopak udržela místo technologie VoLTE či procesor Unisoc T107.

Až do pátku 28. dubna běží systém předobjednávek s tím, že doporučená prodejní cena po přepočtu činí zhruba 708 Kč. Na výběr jsou dvě barevné verze (černá, modrá). Celosvětová dostupnost může být spuštěna v následujících dnech.

Zdroj: Gizmochina

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version