Dotekomanie.cz

Motorola Edge 40 Pro je nejnovější top model

MOTOROLA EDGE 40 PRO ATL GALLERY SHOOT ROW PROFESSIONAL PHOTOS 25 1773x1182x

Motorola Edge 40 Pro; Zdroj: Motorola

Motorola představila pro čínský trh model Moto X40 a už tehdy se spekulovalo, že by se tento smartphone mohl objevit pod jiným názvem na světovém trhu. To se více méně potvrzuje, byť je zde pár odlišnosti. Nejde tedy o identické mobily. Motorola Edge 40 Pro nabízí o kousíček lepší specifikace.

Motorola Edge 40 Pro

Motorola Edge 40 Pro jednoznačně vychází z modelu X40, ale drobné změny jde vidět o velikosti i hmotnosti. Zatím nevíme, k jakým změnám došlo. Specifikace jsou totiž velmi podobné. Ve své podstatě Motorola Edge 40 Pro má rychlejší operační paměti, jelikož firma u této verze sáhla po LPDDR5X. Navíc základní verze má rovnou 12 GB RAM.

Zdroj: Motorola

Evropská verze má navíc přímou podporu eSIM, přičemž k dispozici je navíc jen jeden fyzický slot. Zřejmě z tohoto důvodu je konstrukce lehce odlišná. Co se týče základu, nabízí se pOLED displej se 165Hz frekvencí, o výkon se stará Snapdragon 8 Gen 2 a nabíjení 4600mAh je řešeno 125W technologií. Nechybí i možnost doplnění energie bezdrátovou cestou.

Motorola láká například na:

Zadní straně dominuje 50MPx snímač s optickou stabilizací obrazu. Nechybí odolnost vůči vodě a prachu a Motorola Edge 40 Pro se může pochlubit i stereo reproduktory. Motorola vyzdvihuje lepší možnosti při natáčení videí, zejména při náročnějších podmínkách. Také noční focení mělo projít značným vylepšením. Zde bude ale nutné ověřit slova výrobce v přímém testování.

Novinka má nastavenou cenu na 899,99 eur, česká cena je stanovena na 21 599 Kč. Prodej bude zahájen v nejbližších dnech.

Specifikace

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version